Професионална програма
Loading...
milkokochev avatar milkokochev 10 Точки

[Homework] C# Basics - Primitive Data Types and Variables - Problem {19}** - Bits Inverter

Търсих във форума, но не открих постове за тази задача.

В главата ми се въртят няколко варианта за решаването и, но за съжаление познанията ми не стигат за да ги рализирам :)

Ще споделите ли вашите опити?

Тагове:
2
Programming Basics 07/11/2014 18:37:57
yankozlatanov avatar yankozlatanov 10 Точки

Здравейте,

Това е което успях да скалъпя по тази задача http://pastebin.com/zDbPezVD , но judge-а ми изкара 80 / 100 , всички тестове без последните 3 ми ги дава ОК.

Моля за някакви предположения защо може да се получава грешен отговор . 

 

0
Kamigawa avatar Kamigawa 750 Точки

Здравей колега,

проблемът на задачата ти е, че при големи стъпки някои числа се прескачат и понеже създадения масив има по подразбиране числа 0, те си остават нула. На 19 ред може да присвояваш веднага след числото стойност в масива (print[i] = number;)и след това от if-a ако влезе то ще си я сменя. Така да 100 точки в джъджа (пробвах).

След като това е казано - имай в предвид, че задачата може да се реши по-лесно и без масиви. Може числото да се принтира на конзолата веднага след като е манимулирано - ако има нужда, ако не да се принтира началното число и пак ще работи за 100 точки в джъджа. Също така може да ползваш една променлива index % 7, което да ти дава текущата позиция в числото. И не на полседно място - опитай се да ползвай малко по-разбираеми имена на променливи (съвет) - ще направи четенето на кода от други много по-лесно, например променливата "а" , която я има не дава никаква информация за това каква е функцията й.

Надявам се съм бил от полза и успех!

1