Loading...
VyaraG avatar VyaraG 45 Точки

[Exam Problems] C# Basics Exam 25th July 2014 Morning - Problem {2} - Letters, Symbols, Numbers

Здравейте, колеги :))

Може ли малко помощ с кода? Гърмят два теста, а не мога да разбера какъв е проблемът.

Ето я задачата: http://judge.softuni.bg/Contests/Practice/Index/17#1

Това е и решението ми:

LettersSymbolsNumbers 

Тагове:
0
Programming Basics 18/12/2014 14:39:14
Kamigawa avatar Kamigawa 750 Точки
Best Answer

Проблема идва от „белите пространства“ -> The whitespace are the symbols ' ', '\t', '\r' and '\n'. Ти махаш само ʼ ʼ , но явно има някъде таболация или нещо такова, което влиза в else на проверката и от там резултата за символите се променя. Аз бих махнал replace-a и на негово място вътре в loop-a като първа проверка :

if (currentcharacter == ' ' ||
     currentcharacter == '\t' ||
     currentcharacter == '\r' ||
     currentcharacter == '\n')
                {
                    continue;
                }

Едит: 100 / 100 в джъджа с тази промяна.

0
18/12/2014 15:00:59
VyaraG avatar VyaraG 45 Точки

Супер! Много благодаря :))))

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.