[Exam Problems] КПК - Примерен изпит "Phonebook" девети тест
Добре, реших задачата, рефакторирах колкото мога повече, перформанса ми се вдигна много( 0.955 s), но 9тия тест ми гърми за памет(53.71 MB). А по-странното е, че 10тия е 26000 реда и не гърми,
а 9тия тест е 18000 реда и гърми.
Има ли някой, който се е преборил с този проблем с паметта, за да ми помогне. Ако Влади ми отговори (или някой от SoftUni)ще съм му благодарен.
и аз съм направил същото за другите 50 като теб, но продължава да гърми на предпоследния
тест. Не мога да разбера кое го препълва толкова. мисля да го преработя да работи само с един сортСет
Пробвах вече няма смисъл. Гърми за време ...
П.С. Аз немога да разбера сега защо да трием променливи и да се чудим от къде да спестим памет. Нали е КПК, нали трябва да пишем по качествен и самодокументиращ се код. За мен не е яко да виждам в кода си примерно "params[0]".
Здравей, може ли да кажеш кое с кое смени, защото от 2 часа все ми дава 50/100 заради време 3 сек.? Благодаря!
Първото, което може да оптимизираш, е да смениш репозиторито с по-бързото (това с външните dictionary-та). След това виж какво ще даде джъджа и почни да мислиш от къде може да идва. Не забравяй, че всичко е написано така за да ни е гадно. :D
Това е решението ми: http://dox.bg/files/dw?a=37455cbbc1
Работи за 100 точки, но със сигурност има какво да се пипне.
Благодаря ZvetanIG!