[Homework] OOP - Defining classes - Септември 2014
Понеже в този курс решенията на задачите търпят на широко обсъждане, което едва ли ще стане при проверката на домашни, мисля да споделям тук решенията си: Ето първото:
LaptopShop (ново условие)
Понеже в този курс решенията на задачите търпят на широко обсъждане, което едва ли ще стане при проверката на домашни, мисля да споделям тук решенията си: Ето първото:
LaptopShop (ново условие)
Здравейте,
Виждам, че темата е от предишния випуск, но човек и добре да живее, минава в ниво 2 и в крайна сметка зацикля на ООП-то :) Та имам принципен въпрос, който ми изникна докато се борех с това домашно. Виждам, че при валидация на стринг в сетъра най-често се използва "string.IsNullOrEmpty(value)". В част от кодовете, които разглеждах обаче, използват "String.IsNullOrEmpty(value)" (с главната буква за клас). Аз, честно казано, не мога да схвана логиката по интуиция и не мога да преценя кое би трябвало да е правилно. Когато тествам в моя код, работят и двата варианта. Някой може ли да ми обясни по-подробно кое и защо е правилното?
Ето отговор на въпроса ти :) Накратко - няма разлика.
Ако стойността е стринг, може също да ползваш и
if (value == null)
{
}
не знам дали това е добър вариант или е по-добре да се ползва String.IsNullOrEmpty(value), но все пак е опция :)