Loading...
NikiKolchev avatar NikiKolchev 4 Точки

Homework.IntroductionToPrograming : Print a Sequnce

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;

class Sequence
{
static void Main();
{
int NumberToPrint;
for (int i = 2; i <=17; i++);
{
if (i % 2 == 0)
{
NumberToPrint = i
}
else
{
NumberToPrint = i * (-1);
}
}
}
}

Някой ако може да ми помогне. При този код ми излизат един куп грешки от типа:Invalid token 'for/<=/</%' in class, struct, or interface member declaration и Sequence.i is a field but it is used like a type ?!

Тагове:
1
Programming Basics
zdravko7 avatar zdravko7 63 Точки

Здрасти, коригирах ти кода за да не дава грешки вече: http://pastebin.com/GyLGM2A6

Поздрави! :)

1
NikiKolchev avatar NikiKolchev 4 Точки

Благодаря Ти за помоща и аз си го оправих вече, а чуството да си го оправя сам беше неверятно :D :D :D :D 

0
TonislavAtanasov avatar TonislavAtanasov 86 Точки

Точката и запетая след Main() мисля, че водят до грешката, която получаваш. При мен, след като я махнах, както и другите две, които колегите по-горе споменават и кодът се компилира успешно. Надявам се само да не си забравил да добавиш принтирането на конзолата на получения резултат с Console.WriteLine(numberToPrint).

Можеш също така да принтнеш директно i, когато е четно, както и -i при нечетно.

Console.WriteLine(-i); е валиден код. Помисли и как да ги направиш на един ред, за да изглежда по-прилежно :)

Поздрави!

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.