[Judge] C# Basics December 2014 Lab Problem 01. Beers
Здравейте,
Вече няколко часа се боря да осигуря бири на Наков , но немога да се преборя с Judge системата. Това е кода който сътворих относно[Judge] C# Basics December 2014 Lab 01. Beers: http://pastebin.com/iTHfGrF6 Кода прави всички проверки според условието на задачата, включително входното количество да бъде в интервала от 1 до 99 и проверка за максимален брой въвеждания 999. Системата обаче ми дава 0 точки….? Подавах му всичко което се сетих като входни данни , но неможах да го накарам да сгреши. А системата е безмилостна. Накрая реших да видя, какво е авторското решение и се шашнах, защото въпреки че авторския код не издържа нито на проверката за брой въвеждания , нито за входно количество, а въпреки това системата му дава 100 точки.Или не съм в ред, или не разбирам системата. Ако не ви мързи прегледайте и двата кода и дайте мнение.
Кода си работи вярно. Не виждам грешка в ред 26. Пак го тествах.
На ред 20 проверката трябва да е за "End", което е условието за край на входа. От там идва грешката.
И в (ред 20) няма грешка. Кода смята вярно и извежда резултат в точно определения формат, не връща съобщение за грешка затова не разбирам защо Judge системата дава 0?
Judge ти подава при край на входа стрингът "End", което е различно от стринга "end". Не знам как точно си тестваш програмата, но при мен гърми в момента, в който подам "End".
AAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Цялата работа била заради главното "Е" на End-a
Thanks Filkolev.
Да, Judge е много стриктна система, подава точно това, което пише в условието (форматът е 1:1) и накрая сравнява изхода символ по символ, така че всякакви разминавания като главни-малки букви, липсващи или излишни спейсове и др. се приемат за грешка. С малко практика се свиква.