Професионална програма
Loading...
kristinapetkova avatar kristinapetkova 11 Точки

BGCoder - грешка по време на изпълнение

Здравейте, колеги!

Реших аз да пробвам тази система BGCoder, избрах си една задачка и след като си я направих в студиото и заработи със същите входно-изходни данни като в условието, я пуснах там. Всичките ми тестове обаче изгърмяха с "Грешка по време на изпълнение", а нулевите - с

Unhandled Exception: System.InvalidOperationException

На някой от вас случвало ли му се е?
Тагове:
1
Programming Basics
GoShow avatar GoShow 595 Точки

Да колегите са прави.Проблема със сигурност е Console.Readkey(); .Не знам защо си го използвала, но това реално променя входа,  тя не се завършва до момента, в който не се прочете клавиш от конзолата и със сигурност надхвърля времето за изпълнение.Премахвайки този ред получаваш 70 / 100, за 100/100 трябва да смениш всеки int с long. В случая работи и без да махаш ред 31 с Unknown Secret Code, но по принцип това не е необходимо.Мисля, че във всички задачи поне на това ниво ще видиш следното:

The input data will always be valid and in the format described. There is no need to check it explicitly.

По тази причина можеш да си сигурна,че входа винаги ще е валиден и не е нужно да правиш проверка, освен това тази проверка би могла да ти даде грешка и да загубиш точки. Дано съм бил полезен :)

2
kristinapetkova avatar kristinapetkova 11 Точки

Да, аз като цяло реших да почна да се тествам там, за да видя каква е тази система (: Много ти благодаря за интересната информация за това, че може да ме санкционира като си добавям валидация, която не е описана в условието...

Само не разбирам, каква е причината да заменям int с long? Тестовете с някакви огромни числа ли се правят?

0
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1548 Точки

Да, по-големи са в последните тестове. Ето линк към тях ако ти е интересно да ги разгледаш :)

0
GoShow avatar GoShow 595 Точки

В доста случаи числата са не само големи, ами са си BigInteger иначе губиш до 30- 40 точки само заради overflow exception.Винаги проверявай за най-големите възможни, особено при поредици като Фибоначи и от сорта.

0