Дата за изпит по Бази данни през почивните дни?
Здравейте, колеги,
пиша във връзка с предстоящия изпит по бази данни.
Забелязах, че датата 1-ви март освен, че е неделя, също така е и част от поредица почивни дни, официално обявени тук --> http://pochivnidni.eu/. Въпросът е дали е възможно да се премести за след почивните дни, например в сряда (4-ти) или изтеглен преди тях, примерно в петък (28-ми). Предполагам, че много хора, както и аз самият, биха искали да се възползват от планираната отпуска.
ПОздрави,
Момчил
Кофти ... на мен последния влак ми е в 20:08 часа ....
Предлагам да се направи гласуване (може би съм пропуснал предишното) за това дали занапред изпитите да бъдат в работен ден или в почивен (или защо да не се редуват, какво стана с правото на избор на дата за изпита).
Аз лично също ходя на работа и Бога ми предпочитам в неделя да се посветя на релаксация, предвид понеделника, който следва (в случая на 1-ви март това е почивен ден, но това е единичен случай). И аз обичам програмирането и още 6 часа ще ми дойдат винаги полезни, но животът Offline в неделя e също доста добра оферта, особено ако почивните дни са в серия.
Уважавам усърдието и трудолюбието ви и разбирам, че и вие сте на работа, но не виждам защо това да е приемливо за всички. По Коледа също имаше някакви работи да се пишат и предават, а други да се проверяват. В началото на 2015 ни заляхте с изпити, отново в недели, инцидентен лаб във вторник, защити на проекти и поправки, последвани от 1 седмица на безтегловност, в която се чака новата програма. Тая седмица дойде добре след натоварването, признавам, но работата може просто да се разпределя равномерно във времето.
Чакайте малко сега. Някой от вас мисли ли за хората, които не живеят в София? Ние сме на работа от Понеделник до Петък (или поне някои от нас) и нямаме възможност да си взимаме всеки път почивен ден за да отидем на изпит. Изпитите са в почивните дни, за да можем всички да отидем без проблеми. Мислите по-мащабно моля.
Радвам се, че изпита го оставят в почивен ден.
Без фрустрации, мой! Идеята е да се върне правото на избор за дата. При 2 зали и празни дни в графика всичко е възможно! А и ако изпитът приключи късно вечер, през нощта ли ти се пътува?
А някои си взимат отпуска, за да имат почивни дни понеже през истинските почивни дни са на изпит. Разбирам, че хората не искат да е през работен ден, но защо не се направи изпита в Събота от 9 преди другите 2 изпита от 14 часа?