Софтуерно Инженерство
Loading...
Filkolev avatar Filkolev 4501 Точки

[Teamwork] Предложение - да се публикува разбивка на оценката по компоненти

Здравейте,

Днес са излезли оценките на екипните проекти по ООП. В тази връзка ще предложа нещо, което вече мисля е било давано като предложение - освен крайната оценка да се показва за всеки компонент как ни е оценила комисията.

Не виждам причина това да не може да се направи, изглежда ми като доста малко допълнителна работа при положение, че комисията оценява по компоненти и накрая тези оценки се агрегират.

А мисля, че е важно да знаем в какви аспекти работата ни е куцала; ако някой от комисията случайно си е записал и коментари още по-добре е и те да са налични. 

С нашия отбор се справихме доста добре предвид времето и липсата на 4-тия съотборник. Откъм ООП направихме нещата доста прилично, с хубава абстракция и структура, лесна за разширяване. Откъм екипна работа - доста комити от всички, ежедневна комуникация и разпределяне на задачите. На база предишните проекти, които сме правили, този беше в пъти по-качествено написан, а там оценките бяха доста по-високи. Е, че някои неща сме ги докарали колкото да работят и е нужно изпипване, да; няма да си кривим душата, че всичко ни е наред. Но все пак оценката е разочароваща за всички ни. И най-малкото искаме да знаем кой аспект на работата ни не се е харесал на комисията.

verito898 avatar verito898 290 Точки

Аз пък искам да предложа да има по-големи санкции за тези които са се записали за екипен проект ,а реално изобщо не са се включили в него .

Може би така  най-малкото биха се замислили следващият път дали да се записват или не .. 

2