Loading...
Lubomirrrr avatar Lubomirrrr 32 Точки

[Exam Problems] Programming Basics - Въпрос отностно задачата Sand glass.

Решил съм задачата на 80% и немога да измисля как да я довърша.

Въведете и двете цифри 5 и 7 и ще видите къде имам проблем.

Не искам да я решавам по друг начин,а точно по този с който съм започнал искам да я завърша.

Мерси.

Mod Edit: Нарушена т. 12 от Правилата на форума: Във всеки пост е позволено цитирането на не повече от 15 реда код. Ако искате да споделите по-дълъг код, използвайте сайтове като Pastebin и Github Gist).

Тагове:
0
Programming Basics 08/03/2015 14:12:22
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Хубаво е като задаваш въпрос по дадена задача да уточняваш за коя точно става дума. В случая тази е телеришка и доста хора може би няма да знаят къде да я търсят, затова може да сложиш линк към условието.

Задачата е доста елементарна. Един цикъл е достатъчен, защото принтираш едни външни точки и вътрешни звезди. Разликата е единствено в изменението на бройката - като минеш средата на рисунката се сменя посоката на изменението на променливите, които ти държат броя символи. Ето едно решение, което е доста близко като логика до твоя подход: ЛИНК.

Това горе-долу би трябвало да ти помогне да откриеш грешката в твоето решение. След като имаш ясно изменение на бройките точки и звезди не е нужно да ги предефинираш преди последния цикъл, а просто използвай старите си променливи и ги промени (промяната ще е същата както в първия цикъл, но с обратен знак). Освен това последния цикъл го въртиш винаги два пъти, а всъщност трябва да го въртиш точно толкова пъти колкото и първия, т.е. size / 2.

Ето и твоя код с корекцията и 1-2 променени имена: ЛИНК.

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.