Професионална програма
Loading...
onefen avatar onefen 27 Точки

[Technical Issue] Оценяване на домашни

Здравейте!

Бих искал да обърна внимание на един проблем, който срешнах при отценяването на последните домашни. Системата ми даде домашно за отценяване, чийто файлове аз не можах да отворя с моето Visual Studio. До сега не ми се беше случвало. Затова исках да изтегля друго домашно, което да оценя а това да оставя на някой който може да прочете файловете. Но системата ми даваше все това домашно, дори и след като се log off нах и си затворих браузара и влязох наново. Понеже това беше първото домашно се принудих да напиша ниска отценка и да обесня на колегата защо, за да може системата да ми даде да изгля ново домашно и така да ги направя 3. Апелирам екипа да помисли за начин за skip-ване на дадено домашно при такива ситуации и даване на ново. Иначе е некоректно към колегите а и към мен. В момента няма вариант в който да поискам друго домашно. Просто системата като си реши, че ще ми дава тоя номер домашно и все него ми дава. Наистина би било добре това да се поправи.

Благодаря ви

Тагове:
0
Programming Basics 30/03/2015 11:48:58
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Направено е така, за да се предотвратят нежелани моменти, когато затваряш по грешка страницата за оценяване или по някаква друга техническа причина се загуби инфото.

Най-вероятно нещо не е наред с архива и файловете, които са качени. В такъв случай това трябва да се каже в коментара, за да не го допуска предалият домашното отново. Вината е негова. Оценката отразява предаденото, ако предаденото не работи по някаква причина, нормално е оценката да е ниска и това е съвсем коректно.

В самия архив какво имаше? Имаше ли поне .cs файлове?

Ако има технически проблем с домашното просто го отбелязваш в коментара и минаваш нататък, не виждам в какво отношение това е некоректно към теб или колегите ти. 

Няма да е хубаво да се сложи опцията, която предлагаш. То така всеки ще иска да скипва по-кофти домашните докато не попадне на хубаво такова, което да похвали и да си получи точките от проверка. Опасността от злоупотреби е голяма.

4
onefen avatar onefen 27 Точки

Да може и така да е но може и просто нещо да не е съвместимо с моето visual studio, а при някой друг да се отворят нормално нещата. Иначе домашното не беше пълно, но в него имаше някакви проекти, който обаче visual studio не можа да отвори. В самия архив имаше няколко папки с проекти и 1 solution файл. Toй се отвори, но прокетите към него бяха некоректни според visual stuidio и се виждаха със синя удивителна а сорс код не се показа.

0
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Няма вариант някой друг да може да отвори такъв проект без проблеми. Нещо е било изтрито преди да се качи архива.

В тези случаи може да влезеш по папките и да гледаш директно .cs файловете. Другият вариант е да махнеш всички проекти от solution-a и да ги добавиш наново чрез Add Existing Project и избираш .csproj файловете.

0