Programming Basics - март 2015- EDIT - Създаване на групи за взаимопомощ
Здравейте,
Заиграх се с домашното и имам нужда от малко помощ. Идеята е, че е трудно човек да намери правилните команди и да ги свърже помежду им ровейки из нета.
Днес в 14ч. имаме поредна лекция, но преди това с удоволствие бих дошъл по-рано за да поговоря с някой, който е напреднал в материята.
Целта е следната:
- Имам изграден ясен алгоритъм за конкретно задания, но ми липсват познания
- "Доброволецът" да загуби половин ччас от живота си с мен може да подскаже конкретни команди и ме улесни в създаването на програмата
- Ще си изградя личен списък с команди и приложенията им, който да използвам и за в бъдеще
- Кафето е от мен разбира се.:)
Моля, ако някой има време и желание да се свърже с мен тук или на 0888216942. Времето е чудесно и с удоволствие научил нещо полезно от Вас.
Благодаря предварително!
Благодаря, ще го имам в предвид.
За момента благодарение на отзивчивостта на Катя Маринчева започваме дистанционна работа чрез скайп.
Благодаря на всички отзовали се!
Няма ли да е добра идея да създадем една група за всички.
Здравейте,
Ако се създаде допълнителна учебна група с повече хора, било то със skype и .NET Fiddle Colaborate, или на място преди лекции - на мен ще ми е интересно да участвам.
Аз съм взела вече C#1 и C#2 изпитите, другаде, но сега се записах в ниво 0 на SoftUni, защото като цитирам задачите от сайта на SoftUni пред работодатели - те са откровено заинтригувани, виждат в тях директно използваеми неща. А като кажа че на изпита по C#2 съм решавала задачи с котки убийци - работодателите ми се смеят и питат: "Това за какво ти е?"
Искам да кажа, че обучението в SoftUni е изключително интелигентно организирано и обвързано с практиката и реалния живот - не е само код, а ясна идея какво можеш да правиш с този код.
От друга страна имам доста добри познания по C# синтаксис, и в една обща учебна група ще ми е интересно, и определено ще мога и да съм от помощ на всеки начинаещ.
Аз лично съм "За".
Минават ми доста извратени идеи за алгоритми, които не мога да осъществя заради бедния ми речник по програмиране. Взаимопомощта и споделянето със сигурност ще бъдат полезни.
Тук е мястото на благодаря на Пенка и Катя, които днес ми помогнаха неимоверно много!
Имам чувството, че само аз в този форум съм наистина начинаещ в тази група за "начинаещи".
Напротив, не си само ти.
Преди повече от 20 години учих Бейсик, но това е като да знаеш руски в днешните времена.:)
Въпросът е човек да иска да научи нещо, да си поставя високи цели и ако има късмета и доброто желание на околните няма непостижими неща.
Ако не вярваш, ще ти споделя, че днес научих първата си команда в C#.:)
Здравейте,
Аз също като напълно начинаещ човек в областта на програмирането, силно подкрепям идеята за създаване на подгрупа от хора, които да обединят усилията и знанията си. Ще съм искрено благодарна на всеки от по-напредналите колеги, които биха били съгласни да отделят част от времето си да помогнат. Но дори и да няма доброволци от напредналите, мисля, че и група само от начинаещи също би била полезна. За съжаление търсенето в интернет на команди и кое, как и защо се прави, отнема много време, което би могло да бъде използвано за решаване на реални задачи. Все пак времето до изпита е ограничено.
Ако се създаде такава група, ще се радвам да се присъединя към нея.
Здравейте,
Аз,като току-що прохождащо дете в света на програмирането, с удоволствие и голямо желание подкрепям инициативата за групов " обмен на информация". Бих искала да направя само една малка забележка. По-добре да се сформира малка групичка, отколкото голяма.
Хората, които са едновременно свободни никога не са твърде много - ще се получи!
:)
Нещо като каре за белот?:)
Ок, предлагам да се записваме в тази тема.
P.S. Заглавието на темата не е актуално вече. Домашното го има публикувано ТУК, но ако модераторите нямат против нека я оставят за да създадем евентуално новобранска група. Благодаря!
Може да си промениш заглавието на темата(бутона редактирай) на нещо по-дескриптивно за да могат хората от вашето и други нива да видят и да станете повече хора :)
(може и нова тема да си направиш)
Нищо не ви пречи да се събирате в СофтУни там винаги ще има кой да ви помогне, ако сте онлайн там нещата стават други, хората се събират на скайп групи и използват подобни програми да си помогнат в комуникацията.
Допълнително ако сте сериозни и организирани и има достатъчно желаещи можете да говорите с екипа да ви заделят 2 часа време във залата за тази инициатива, но трябва да има свободно място в някоя от залите.
пс - за мен най-добрия вариант за моментната ви сутация(както се малко хора) е да се събирате всички във СофтУни по-този начин винаги ще има кой да ви помогне, с времето ще се запознаете с колегите от другите нива и намирането на помощ ще ви е в пъти по-лесно и по-забавно :)
Да, но пък от друга страна всеки е свободен по различно време. Аз например мога предимно вечер да влизам. Предполагам и че има колеги, които работят и през ноща.