Loading...
explos1on avatar explos1on 23 Точки

Homework: Operators Expressions and Statements. Problem 7. Point in a Circle

Здравейте . Аз съм напълно начинаещ в областа на програмирането и материята ми е "Тъмна Индия". Тоест опитвам се да схващам нещата , но в повечето случаи не ми се получава. Искам да помоля някой на който са му по - ясни нещата да ми даде само някаква насока , а не конкретно решение на тази задача за да се помъча сам да я разбера и да я реша. Благодаря предварително .  

Тагове:
3
Programming Basics
mockingbird avatar mockingbird 10 Точки

И аз съм в твоето положение! :) Задачата изглеждаше по-трудна от колкото е всъщност. Като прочетох написаното от вас и се оправих веднага! Благодаря за което! :)

0

Няма за какво :) Трябва да благодарим на хората които са минали през този път и са отъпкали пътеките за нас . Явно за да разберем материята , вариянта е да си помагаме с каквото можем .

1

Това е решението и на Problem 10. Point Inside a Circle & Outside of a Rectangle , според информацията , която успях да си набавя :

using System;
class PointInsideACircleOutsideOfARectangle
{
static void Main()
{
Console.Write("Enter number for X : ");
double x = double.Parse(Console.ReadLine());
Console.Write("Enter number for Y: ");
double y = double.Parse(Console.ReadLine());
bool isInCirle = (Math.Pow(x - 1, 2) + Math.Pow(y - 1, 2)) <= Math.Pow(1.5, 2);
bool outOfRectngle = x > 1 && x <= 5 && y > -1 && y <= 1;
if (isInCirle == true && outOfRectngle != true)
{
Console.WriteLine("inside K & outside of R: yes");
}
else
{
Console.WriteLine("inside K & outside of R: no");
}
}
}

Дано да съм полезен :)

1
Alexk avatar Alexk 26 Точки

Аз тази задача я реших по доста по-кратък начин. По условие точката трябва да е в кръга и извън него.Правим проверка за кръга дали точката е в него и ако У ни е по-голям от 1, значи ще е извън правоъгълника (поне по чертежа) :D . Иначе твоя начин е най-правилния и най-лесния, браво!

0
Alexk avatar Alexk 26 Точки

Аз тази задача я реших по доста по-кратък начин. По условие точката трябва да е в кръга и извън него.Правим проверка за кръга дали точката е в него и ако У ни е по-голям от 1, значи ще е извън правоъгълника (поне по чертежа) :D . Иначе твоя начин е най-правилния и най-лесния, браво!

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.