Профил
Loading...
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Включване на CSS в custom framework?

Здравейте колеги! Моля ако някой е изгледал видеата на Марио Пешев да даде идея как да включа външен css-файл във view? Досега по никакъв начин не мога, освен ако не пиша css в head тага, то не искам така.

Тагове:
0
Advanced Level: Back-End
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

какъв е проблемък с link rel="stylesheet"?

0
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Проблема е, че го чете като text/plain, а не като text/CSS. Не знам защо, но такова ми даде в мозила и стиловете не се зареждат. Ще пратя линк скоро да видите.

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6846 Точки

Погледни си пренасочващите правила наистина в .htaccess

1
arsoman avatar arsoman 419 Точки

<IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine on
    RewriteCond ${REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond ${REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteRule  ^ index.php    [L]
 </IfModule>

Е това е както е от видеото.

Resource interpreted as Stylesheet but transferred with MIME type text/html: "http://localhost/forum-system-local/main/css/style.css".

0
26/04/2015 19:07:31
tosilv avatar tosilv 69 Точки

объркал си в .htaccess трябва да са:
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

демек проценти са не са долари

 

освен това помисли как ще ти се държи сайта ако е в поддиректория, а не в руута на сървъра.

1
26/04/2015 20:56:25
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Благодаря! Оправих това в .htaccess, но пътя трябва да е този, иначе го търси в друга папка. Сега сработи, явно като съм преписвал от видеото съм го сбъркал знака...

PS: Обаче проблема със пътя към css продължава, като съм в основния път - http://localhost/forum-system-local/main/index няма проблем, като вляза на друг път отново бърка мястото с файла.

Тоест като е ./css/style.css - работи само за главното view
а ../css/style.css - работи за всички останали.

0
26/04/2015 20:29:58
tosilv avatar tosilv 69 Точки

сложи точни пътища, сега ти се определя от текущия път, а той ти е различен в зависимост от наклонените черти във вютата. 

вземи си го от $_SERVER и си го сложи в дефайн в индекса и го ползвай в темплейтите. Искаш да вземеш адреса и към него да добавиш точния път към цсс-а (локално ще е http://localhost/path-to-site/css/style.css ), но като го вземеш от $_SERVER ще може да се позлва навсякъде без промени.

 

нещо такова ще свърши работа мисля 

define( 'SITE_ROOT_URL', 'http://' . $_SERVER['HTTP_HOST'] .'/'. basename( dirname( __FILE__ ) ).'/' );

 

3
26/04/2015 20:55:47
arsoman avatar arsoman 419 Точки

Супер, аз имам същата константа, но просто ползвах друга, която вади пътя до css, но по дървовидната структура /D:\xampp\htdocs..../.

Благодаря много!

0