[Technical Issue] SEO Optimization относно rel="canonical"
Здравейте,
въпросът ми е, дали е добре (има ли положителни или отрицателни резултати) на всяка страница от сайта да се слага rel="canonical" таг в <head>-a към същата страница, при положение, че тя е носителят на оригиналния content?
Благодаря
Pushe
ModEdit: Моля, прочетете правилата на форума преди да пускате нова тема
Аз специално питах дали може и има ли смисъл да се променят текстове, заглавия, описания и ключови думи на вече индексирани страници и отговора беше ДА-има смисъл и може. По мое мнение не е необходим никакъв редирект. Аз лично на моя сайт си оправям почти всичко след започването на курса и вече имам страници, които се виждат променени, т.е. според мен има положителен ефект цялото нещо.
При обаче като променя заглавията на страниците, които ми се генерират динамично се променя и URL адреса. Затова се чудя дали директна промяна е удачна и дали ще се класира по-същия начин съдържанието в дадената страница.
Привет,
тук трябва да се обърнете към програмист за да ви оправи малко функциалността на сайта. За всяйа страница трябва да си направите статични URL адреси които да се променят само небходимост ида се направи настройка за постоянен 301 редирект от динамични към статични URL адреси.
Здравейте,
Доколкото разбирам от всички лекции досега не е удачно да променяме URL адрес, освен ако не е наложително, защото трябва да направим редирект, а от своя страна това ще забави сайта. Удачно е да променяме тагове на заглавия, описания, но е добре в такъв случай да променим и съдържанието, за да не показваме на google едно и също съдържание под друг title. Разсъждавам ли правилно?
Удачно ли е да променям и пренасочвам стари URL адреси към нови с цел намаляване дължината на URL и вкарване в него на ключови думи? Ще си струват ли усилията при положение, че URl адреса си има някакво нормално класиране?
Имам малко особен въпрос: Към сайта си, както писах, имам блог на wordpress. В него публикувам статии, като поставям тагове релевантни на статията, различни от заглавието с цел индексиране по-повече ключови фрази.
1. По този начин не се ли получава дублиране на съдържание, защото на практика една и съща статия/съдържание се появява под различен URL адрес и различен cannonical tag - автоматично от Wordpress? Удачно ли да поставям тагове или е по-добре да не поставям такива?
2. Получава се следния проблем. Когато google bot мине примерно през site.bg/blog/красиви-цветя ("красиви-цветя" е таг в статията) му излиза грешка 404, а съответно от друга страна съм направил редирект, когато потребител или bot не открие страница да има редирект към индекса.
Същевременно когато съм в статията и кликна на тага "красиви-цветя" се отваря url адрес site.bg/blog/красиви-цветя и не ме препраща, като в самата страница ми излиза Архив за етикет: "красиви-цветя". След това като копирам и поставя url адреса в нов прозорец ме препраща към индекса, защото дава грешка 404.
Нормално ли е това и Google ботовете не се ли объркват по този начин?
Благодаря!