Visual Studio Code - безплатен кросплатформен редактор от Microsoft
https://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=100294
Безплатен редактор за Windows, Linux и OS X, поддържащ следните езици: JavaScript, C++, C#, TypeScript, jade, PHP, Python, XML, Batch, F#, DockerFile, Coffee Script, Java, HandleBars, R, Objective-C, PowerShell, Luna, Visual Basic, Markdown, JSON, HTML, CSS, LESS и SASS.
ПС. Все още е preview.
Е, то ако това те притеснява изобщо не трябва да ползваш VS :)
А Code не иска регистрация, така че до някаква степен privacy-то е по-малък проблем. Ама от друга страна си е и само редактор, а не пълноценно ide, та не върши кой знае каква работа...
Забелязах обаче, че има една от много хубавите функционалности на Ultimate версията - показва references :)
ПС. Минуса не е от мен да знаеш :)))
Не ползвам VS и не пиша на C# от както не уча в СофтУни :))
Беше ми сега любопитно да го погледна този редактор заради един Unity проект, защото съм на Linux.
И съм съгласна - като редактор само, VisualStudio Code няма как да е полезен, особено за останалите изброени езици - за тях community-то отдавна се е погрижило - vim, emacs и дори SublimeText са толкова развити и customizable, с толкова много вече създадени благинки... че не знам MS какво целят, освен да вдигнат малко шум, защото "Microsoft loves Linux" :)
Опитват се да пробият хората. Я се получи, я не. До скоро хич не се и опитваха.
Опитват се да пробият и според мен шансовете им за успех са доста големи. Най-малкото за разлика от sublime е наистина безплатен, a при сравнение с vim склата за user-friendliness ще я препълни няколко пъти :).
Иначе да, няма как още в началото да има същите плъгини като конкуренцията. Това идва с времето и потребителската база.
Все пак аз лично не виждам смисъл да го ползвам, и Notepad++ ми върши работа. Всъщност то това като го гледам ще е в пъти по-добро от Notepad++, но поне за момента не смятам да се деинсталирам ide-то(VS).