Софтуерно Инженерство
Loading...
lancelot avatar lancelot 3 Точки

Кое е правилно, PX или % за задаване размери на елементите ?

Здравейте, искам да попитам кое по правилно да се ползва, когато  задаваш различни стойности на елементите % или PX ?
Понеже, уж сега нещатата се правят по респонсив относно екрани на които ще се изобразява сайта ви и гледах някакъв урок в който човекът ползваше предимно %. Само че сега като направих някакво мое дизайнче със HTML+CSS видях, че като ползвам % много неща изглеждат много грозно при определена големина на екрана. Искате даден контейнер да изглежда като квадрат а при много малак екрана се преозмемрява доста грозно и става примерно някакъв странен правоъглник.
Разгледах няколко големи сайта, като Фейбук, гугал и т.н. и видях, че те ползват точно фиксирани стойности, но пък може да са писали кодът си отдавна.
По-добре ли е всичко да със точно фиксирана големина и просто, когато засече определен размер на екрана да променям, нещата и да се старя да не ползвам % ?.

Тагове:
0
Advanced Level: Front-End
luboslav1995 avatar luboslav1995 109 Точки

Добър въпрос, но не мисля, че някой може да ти отговори със сигурност. Мненията на колегите са правилни. Може би е по-добре да се ползват % за по големите контейнери, защото при по големи резолюции проблемите са по малко, при % оразмеряването е по-точно.Буутстрап ползват и проценти и пиксели. Важното е в края приложението или сайта да изглежда добре. 

Поздрави,

Любослав

0