Професионална програма
Loading...
Filkolev avatar Filkolev 4485 Точки

Предполагам в някаква степен ще има, например да декапълнем някакви класове. Няма как да няма поне малко. Но тези неща спадат към основните правила за писане на качествени методи/класове. Съмнявам се да ни карат да правим декоратори или нещо такова, обаче е напълно нормално да се очаква да изкараме например конзолата в някакъв рендерер клас и да я вкараме с dependency injection в класовете, които я ползват. Т.е. базовите SOLID принципи.

Мокинг не е правилно да има, т.е. ако има може да е написан, за да го ползваме, както беше на изпита по ООП с рефлекшъна. Но при положение, че не сме имали домашно върху това и че никой не е казал, че ще трябва да го упражняваме за изпита, по-скоро не трябва да има.

3
sportsman avatar sportsman 137 Точки

Мерси за отговора.

1
quickben avatar quickben 974 Точки

Аз само се надявам изпита да е с подобна трудност на миналия курс с оглед на това, че програмата е почти еднаква.

А за две лекции по DesignPatterns не мисля, че ще се даде някаква отвратителна задача която изисква задълбочени познания по тях, същото важи и за mocking-а. Все пак това е материя която се учи цял живот и не би трябвало да се очаква да сме експерти по 15 design pattern-a без да сме ги ползвали за нещо практично.

Няма какво да говорим за изпита преди да е минал, от СофтУни би трябвало да си знаят работата ;)

3
ibakyrdjiev avatar ibakyrdjiev 172 Точки

130 човека likes this

0
sportsman avatar sportsman 137 Точки

Мерси за отговора.

0