[Useful Info] Advanced C# - Regular Expressions
Относно лекцията - https://youtu.be/4bSOj2IC9qs?t=1814
Фил, сайтът не е счупен, а съвсем логично с '*' регексът се опитва да хване 0 или повече мача. реално всяка малка буква е мач за 0. Затова regexr.com изкарва по-верния резултат - Infinite... Този регекс съвсем логично работи с '+'. Те хората са си го написали отстрани, ама кой да чете:
-
Quantifier: * Between zero and unlimited times, as many times as possible, giving back as needed [greedy]
Колега enevlogiev, хубаво е, когато пускаме спорни твърдения в пространството, да ги подкрепяме с доказателства:
... на още петдесет сайта да се пробва тоя регекс - все ще даде същия резултат. Ако е само на едно място - нека е бъг, но когато грешката се повтаря - очевидно има нещо нередно...
Човешко е да грешиш - божествено е да си признаваш грешката...
Ами окей : D Ето ти доказателство, току-що.
Освен това аз обичам да тествам всичко, затова пробвах и какво се случва в Webstorm, PHPStrom и Visual Studio. Във всеки имаше по 481 match-a. Нито един от тях не беше малка буква. Не ми се занимава да качвам доказателства.
PS: да, и +1 за напомнянето, че все пак трябва да има доказателства.
Прави ли ти впечатление, че броя на мачовете и в моя и в твоя пример е един и същ. И също така е далеч по-голям от броя на визуализираните.
Ето код с вход и изход - виждаш ли празните места? Това са 0 или повече мачнати малки букви, които връщат празен стринг...
https://dotnetfiddle.net/42wLXQ
"Ето код с вход и изход - виждаш ли празните места? Това са 0 или повече мачнати малки букви, които връщат празен стринг..."
Ko ?!?
You are part of the back-end development team of the next Facebook. <- input
Y - F. <- output
Според мен са white-spaces. Ако вземеш да броиш, преди тирето са 5, след тирето са 6 : D
Matches при теб и мен са един и същ брой, точно защото енджина е окей, а хайлайтъра е строшен, както предполага и Фил.
Едит: абсолютно не мога да разбера какво се опитваш да докажеш. Никой не те напада, никой не те обвинява, не мога да разбера какво се случва. Все тая. Къде отиде клишето с човешките грешки и божествените признания? Сто тей ?
I stand corrected... Не бях броил спейсовете...
А, свестен тип. Бях се притеснил, че тая дискусия от конструктивна отива към лична. Още един +1 от мен