Професионална програма
Loading...
nstanevski avatar nstanevski 37 Точки

[Подготовка за изпита в Judge] - Problem07 Vladko's notebook

Колеги, опитах да реша задача 7 - Vladko's notebook - от подготовката за изпита. Така и не успявам да достигна 100-те точки - първият тест не минава, всички други са ОК. Ето моето решение, ще се радвам, ако някой от успелите да я решат ме посъветва какво да оправя.

Благодаря!

Тагове:
0
C# Advanced
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Да отбележа и друг момент - писах в условието да се ползва dynamic с идеята, че на лекцията за функционално програмиране ще покажем този тип. Решихме впоследствие да го премахнем от презентацията и да го оставим за курса по ООП.

dynamic е тип, който трябва да се избягва, по-особен е за ползване и крие опасности. Опитвайте да решите задачата по друг начин, има варианти :)

0
djc_bg2015 avatar djc_bg2015 923 Точки

Здравей, днес попаднах на тази задача. След около час и нещо борба оставам с чувството , че ми липсват някакви знания, които биха ми помогнали за по - кратко и ясно решение.

Ето го въпросното решение: https://gist.github.com/vdonchev/0f0b753c5ceebe74e604

Тъй, като чакам да започна курса по адвансед C# през септември, в момента гледам стари видеа и съм до функционалното програмиране. Би ли ми подсказал, какъв е правилният подход за решаването на задачата със знанията които се предполага че имам до тук, защото кода който написах ми "звучи" зле?

Благодаря за отделеното време!

0
01/08/2015 20:04:51
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Задачата е по-кофти, защото е мислена за JavaScript, където в един обект може да се пъхат всякакви данни. Единият ватиант на решение е да се ползва клас (което не се очаква да се знае след този курс), другото е с малко хакове, например със списък да се пазят числа и такива неща. Подобни задачи няма да се дават по изпити по  Advanced C#, но е хубаво задачите за подготовка да са по-трудни, затова е и добавена в състезанието в Judge за подготовка.

2