[Technical Issue] C# Basics Homework 20.05
Колеги, помагайте - моля дайте ми като за начало верен код за стартиране на HelloCSharp програмка и ако може стъпките, които се изминават за стартиране на програмата, че вчера да си призная нищо не разбрах, а сега дори не се справям с търсенето на инфо
Mod Edit: Моля, редактирай заглавието на темата си, за да отговаря на правилата на форума!
Мерси за помощта, сега имам проблем с квадратния корен - как става номерът? Поздрави
Здравей колега,погледни тази тема тукhttps://softuni.bg/forum/questions/details/34 а относно задачата с квадратният корен се използва методът Math.Sqrt и му се подава числото, на което искаш да изчислиш корен квдратен .
поздрави: Денислав.
Здравей колега, погледни тук https://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.math.sqrt(v=vs.110).aspx.
Или по друг начин Console.WriteLine(Math.Sqrt(item));
Thanks!
ZA съжаление само ги копирам тези кодове, намерих ги и ги тествах, но не ги разбирам - това нормално ли е ? Какво се очаква от нас към момента- да ги открием и копираме или да ги прилагаме с разбиране? Че ако е второто, по-добре да си садя доматите в градината и да оставям хлапетата да си играят на компютъра....
Напълно нормално е ,една от идеите на курса е да търсим информация и да я прилагаме ,а вече с времето ще свикнем да пишем код и да го разбираме,някой от тези методи ще се изучават в следващите лекции ,дадени са ни като домашно точно такива неща,за да търсим и да се интересуваме от нещата,целта е да сме заинтересовани ,както казва Наков " да преоткрием онова наше детско чувство на любопитство,как са направени нещата"
поздрави:Денислав :)
Не съм съгласен, че нещата трябва да са само copy-paste.
Факт е, че се поощрява търсенето и буквалното преписване, но ако не се опиташ да осъзнаеш и разбереш кода още сега, по-нататък ще стане още по-трудно.
И давам най-елементарният пример:
Console.WriteLine(); и Console.Write();
В първият случай имаш добавен "нов ред", тоест всичко, което след това ще бъде принтнато на конзолата ще е на новд ред, а във вторият - принтването продължава на текущия ред до преминаване на нов.
Ако при всяко домашно ще трябва да ровиш за едно и също нещо и просто да го копи-пействаш без да го проумяваш, то ще изразходваш страшно много време и ще продължаваш да не разбираш.
Приеми, че учиш чужд език (немски да речем) и казаното от теб на българския има своя превод (в случая на C#). Научи поне основните "думички и изрази" за да вървиш напред.
Не е особено сложно към текущия момент и съм сигурен, че ще се справиш. Опитай да търсиш повече и сам да намираш отговорите, защото свикнеш ли да минаваш с питане,copy,paste трудно ще проявиш фантазия и индивидуална работоспособност.
Здравей,
Без търсене няма да стане. като цяло задачите изпреварват материала постоянно, а някои неща въобще не се споменават.Факта ,че вече си открил кода и си го инплементирал успешно вече те предвижва крачка напред.А когато го минем и на лекцийте ще се изясни на 100%.
Aз затова и поставих тези си усещания на обществено обсъждане - идеята ми е да вникна в написаното, а не да го копирам, мерси много за куража, аз сам намирам всичко, но се опитвам да схвана логиката на случващото се- кое какво променя, какво задава като функция и т.н.
За да разбереш по добре написаното тествай дадената програма и виж какво прави или ползвай дебъгера стъпка по стъпка и виж къде и какво се променя. Аз лично така правя.