Loading...
KALIN_IL avatar KALIN_IL 1 Точки

[Technical Issue] C# Basics Homework 20.05

Колеги, помагайте - моля дайте ми като за начало верен код за стартиране на HelloCSharp програмка и ако може стъпките, които се изминават за стартиране на програмата, че вчера да си призная нищо не разбрах, а сега дори не се справям с търсенето на инфо

Mod Edit: Моля, редактирай заглавието на темата си, за да отговаря на правилата на форума!

Тагове:
0
Programming Basics 20/05/2015 20:06:03
snakera avatar snakera 10 Точки

Здравей,колега в първите лекции точно и ясно колегите описват постъпково написването на първата ни програма,която е Hello C# ,а както каза колегата @JOHNY в dotnetfiddle е готово написано,само трябва да промениш името от "Hello World "на "Hello C#"
поздрави:Денислав :) 

0

Мерси за помощта, сега имам проблем с квадратния корен - как става номерът? Поздрави

0

Здравей колега,погледни тази тема тукhttps://softuni.bg/forum/questions/details/34 а относно задачата с квадратният корен се използва методът Math.Sqrt и му се подава числото, на което  искаш   да изчислиш корен квдратен .
поздрави: Денислав.

0
ddimoff avatar ddimoff 0 Точки

Здравей колега, погледни тук https://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.math.sqrt(v=vs.110).aspx.

Или по друг начин Console.WriteLine(Math.Sqrt(item));

0

Thanks!

0

ZA съжаление само ги копирам тези кодове, намерих ги и ги тествах, но не ги разбирам - това нормално ли е ? Какво се очаква от нас към момента- да ги открием и копираме или да ги прилагаме с разбиране? Че ако е второто, по-добре да си садя доматите в градината и да оставям хлапетата да си играят на компютъра....

0

Напълно нормално е ,една от идеите на курса е да търсим информация и да я прилагаме ,а вече с времето ще свикнем да пишем код и да го разбираме,някой от тези методи ще се изучават в следващите лекции ,дадени са ни като домашно точно такива неща,за да търсим и да се интересуваме от нещата,целта е да сме заинтересовани ,както казва Наков " да преоткрием онова наше детско чувство на любопитство,как са направени нещата" 
поздрави:Денислав :) 

1
JOHNY avatar JOHNY 196 Точки

Не съм съгласен, че нещата трябва да са само copy-paste.

Факт е, че се поощрява търсенето и буквалното преписване, но ако не се опиташ да осъзнаеш и разбереш кода още сега, по-нататък ще стане още по-трудно.

И давам най-елементарният пример:
Console.WriteLine(); и ​Console.Write();

В първият случай имаш добавен "нов ред", тоест всичко, което след това ще бъде принтнато на конзолата ще е на новд ред, а във вторият - принтването продължава на текущия ред до преминаване на нов.

Ако при всяко домашно ще трябва да ровиш за едно и също нещо и просто да го копи-пействаш без да го проумяваш, то ще изразходваш страшно много време и ще продължаваш да не разбираш.

Приеми, че учиш чужд език (немски да речем) и казаното от теб на българския има своя превод (в случая на C#). Научи поне основните "думички и изрази" за да вървиш напред.

Не е особено сложно към текущия момент и съм сигурен, че ще се справиш. Опитай да търсиш повече и сам да намираш отговорите, защото свикнеш ли да минаваш с питане,copy,paste трудно ще проявиш фантазия и индивидуална работоспособност.

0
nikolaykk avatar nikolaykk 94 Точки

Здравей,

Без търсене няма да стане. като цяло задачите изпреварват материала постоянно, а някои неща въобще не се споменават.Факта ,че вече си открил кода и си го инплементирал успешно вече те предвижва крачка напред.А когато го минем и на лекцийте ще се изясни на 100%.

0

Aз затова и поставих тези си усещания на обществено обсъждане - идеята ми е да вникна в написаното, а не да го копирам, мерси много за куража, аз сам намирам всичко, но се опитвам да схвана логиката на случващото се- кое какво променя, какво задава като функция и т.н.

0
nikolaykk avatar nikolaykk 94 Точки

За да разбереш по добре написаното тествай дадената програма и виж какво прави или ползвай дебъгера стъпка по стъпка и виж къде и какво се променя. Аз лично така правя.

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.