Loading...
Bobb_93 avatar Bobb_93 2 Точки

[Homework] Program Basics- Homework{3} - Problem{13} - Проблем с конзолата

Исках да въведа двете double числа, които искам да се сравняват по следния начин:

double a = Double.Parse(Console.ReadLine());
double b = Double.Parse(Console.ReadLine());

Обаче когато искам да въведа например 8.14 ми извежда следния exception: "Input string was not in a correct format.". Оказа се, че или трябва да въвеждам числата в конзолата със запетайка, а не с точка, или вместо това да пиша:

double a = Double.Parse(Console.ReadLine().Replace(",", "."), CultureInfo.InvariantCulture);
double b = Double.Parse(Console.ReadLine().Replace(",", "."), CultureInfo.InvariantCulture);

Има ли някакъв начин да си сменя настройките на конзолата, така че навсякъде да си използвам десетична точка, а не всеки път да въвеждам допълнителните неща, които открих чрез търсене в Google?

Питам това, понеже доколко видях на лекцията и доколкото си спомням от преди, когато ползвах по - стари версии на Visual Studio - не 2013, а 2012 или 2010 навсякъде се въвежда и извежда с точка. Не си спомням да съм имал такива проблеми преди и предполагам мнозинството хора нямат такъв проблем. Държа да отбележа, че ако си изписвам числата в самия програмен код с десетична точка, нея я конвертира в запетая и когато извеждам на конзолата вместо, например 0.01 ми извежда 0,01.

Тагове:
0
Programming Basics
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки
Best Answer

Това са регионални настройки на машината ти, не на конзолата. На Уиндоус му е казано, че десетичния разделител е запетая и той автоматично форматира числата по този начин.

1
Bobb_93 avatar Bobb_93 2 Точки

Благодаря! Просто отидох в Control Panel - а на Windows - a в Regional and Language -> Additional Settings, смених знака и си оправих проблема.

0
29/05/2015 20:44:17
peterborisov avatar peterborisov 123 Точки

Или всеки път с CultureInfo.GetCultureInfo :)

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.