[Homework] Program Basics- Homework{3} - Problem{13} - Проблем с конзолата
Исках да въведа двете double числа, които искам да се сравняват по следния начин:
double a = Double.Parse(Console.ReadLine());
double b = Double.Parse(Console.ReadLine());
Обаче когато искам да въведа например 8.14 ми извежда следния exception: "Input string was not in a correct format.". Оказа се, че или трябва да въвеждам числата в конзолата със запетайка, а не с точка, или вместо това да пиша:
double a = Double.Parse(Console.ReadLine().Replace(",", "."), CultureInfo.InvariantCulture);
double b = Double.Parse(Console.ReadLine().Replace(",", "."), CultureInfo.InvariantCulture);
Има ли някакъв начин да си сменя настройките на конзолата, така че навсякъде да си използвам десетична точка, а не всеки път да въвеждам допълнителните неща, които открих чрез търсене в Google?
Питам това, понеже доколко видях на лекцията и доколкото си спомням от преди, когато ползвах по - стари версии на Visual Studio - не 2013, а 2012 или 2010 навсякъде се въвежда и извежда с точка. Не си спомням да съм имал такива проблеми преди и предполагам мнозинството хора нямат такъв проблем. Държа да отбележа, че ако си изписвам числата в самия програмен код с десетична точка, нея я конвертира в запетая и когато извеждам на конзолата вместо, например 0.01 ми извежда 0,01.
Благодаря! Просто отидох в Control Panel - а на Windows - a в Regional and Language -> Additional Settings, смених знака и си оправих проблема.
Или всеки път с CultureInfo.GetCultureInfo :)