Game design, моля, за съвет
Здравейте колеги,
В момента съм студент в академията на ниво ООП, едва в началото. Нямам предишен опит в програмирането, нито работя в ИТ сферата. Обаче, имам силно желание да се занимавам с game design - влече ме, както артистичната част, така и писане на код, обожавам игрите, играя и мисля, че това е нещото, с което искам да се занимавам в бъдеще. Известно време се ровех из нета, за да открия нужна информация за обучения в България, изисквания и т.н., но имам нужда от съвет. Останах с впечатление, че в продължение на цялото обучение в SoftUni няма да имаме курсове в тази насока, затова ще помоля, ако някой вече работи в областта, ще може ли да ми препоръча с две думи какво да уча, чета, развивам, ако искам да си намеря работа в тази сфера? Изобщо, колко от това, което ще учим идната година в Университета, ще ми бъде полезно и се изисква за game designer?
Засега уча от официалния сайт на Unity - Learn, започнах с началните tutorials за 3D и свиквам с документацията им. Ровя се в нета, в youtube и въобще гледам кое как се случва, но все пак ми се иска по-структурирано обучение или поне да зная какво се очаква да умея, какъв софтуер се изисква да ползвам и т.н. Нямам намерение да ставам инди, ясно е, но все пак ми се иска да умея както писане на код, така и арт частта. Моля, ако има и други колеги, които имат моите намерения, да пишат, за да се учим и споделяме заедно!
Благодарности, ще го прегледам с най-голямо удоволствие! Не бях попадала на този курс, а само на семинар, посветен на Гейм дизайн. Страхотно! :)