Problem 9. Rivers by Country - Databases Exam (March 2015) - Решение
Здравейте, колеги.
Срещам затруднения при получаването на точки в Judge за тази задача. Тук съм сложил условието, моето решение и авторското решение: http://pastebin.com/yhSQzYnQ
С изненада установих, че резултатите от моето и авторското решение са идентични (сравнявах ги в diffchecker). Усъмних се да не съм променил базата, изтрих я и я създадох наново със скрипта към изпита. Отново 0 точки.
Интересното е, че и при събмит на резултата от авторския селект пак имам 0 точки.
Къде е проблема?
Може би е по-скоро проблем на различните версии на SQL Server. Оправя се и като при правене на базата сложиш COLLATION. По някаква причина на някои версии на SQL Server не е по дефолт unicode и съответно специалните символи (като А умлаут) не излизат правилно. На мен например по дефолт си ми се импорват в базата както трябва, но се оказа че при някои хора - не.
Хубаво е иначе винаги да се работи с unicode, така че nvarchar почти винаги е по-добро решение от varchar.
Би ли ми казал какъв ти е collation-а на базата. На мен ми е Cyrillic_General_CI_AS.
Различен е: SQL_Latin1_General_CP1_CI_AS