Софтуерно Инженерство
Loading...
nikola.m.nikolov avatar nikola.m.nikolov 832 Точки

[LAB] Databases - 07.07.2015 - впечатления и решение

Колеги, как ви се стори lab-a? За мен беше на добро ниво като изключим 1-2 неточности. Най-много време се мъчих на 13-та задача, но четейки условието трудно щях да се досетя за желания output. На 14-та задача подходих по малко по-различен начин без използване на курсори. Ето и моите решения:

Lab07Jul15-Forum

Тук е момента и да дам препоръка към екипа на SoftUni - когато се качват авторските решения на минали изпити по Databases е хубаво и очаквания output, а не само скриптовете. Не малко хора имахме проблеми с грешен output при правилна заявка, като причината беше в начина на възстановяване на базата. 

5
Databases Basics
StrahilRuychev avatar StrahilRuychev 117 Точки

Четейки условието на 13та задача аз разбирам, че трябва да сменя въпроса на отговорите, които са дадени през февруари, в дните понеделник и неделя. А то се оказва, че трябва да променя заглавието на въпросите, които имат отговори дадени през февруари, понеделник и неделя...

1
StrahilRuychev avatar StrahilRuychev 117 Точки

В крайна сметка се оказа, че и по двата начина пак се взимат точките.

0
Filkolev avatar Filkolev 4501 Точки

Трябва да смениш отговора, не само заглавието му. В стъпките по-долу е описано, че трябва по даденото заглавие да вземеш id-то на въпроса. В случая се получава малко глупаво, понеже гледайки следващите стъпки явно и с грешен подход може да си вземеш точките, т.е. от тази операция не зависи нищо в изхода впоследствие.

0
StrahilRuychev avatar StrahilRuychev 117 Точки
Не знам какво имаш предвид под да сменя отговора? Пробвах два варианта. В единия смених на отговорите въпроса, т. Е. Questionid го направих да съответства на въпрос с търсеното заглавие. Във втория вариант смених title на въпросите които имат отговори през февруари в неделя и понеделник. И при двата варианта излиза един и същи резултат, който дава точките в джъджа. Но четейки условието на задачата нямам идея кой е "правилния"
0
Filkolev avatar Filkolev 4501 Точки

Да смениш въпроса, обърках се. Id-то трябва да се смени, не заглавието.

0
11/07/2015 12:08:24