Професионална програма
Loading...
IvoArsov avatar IvoArsov 44 Точки

"Print First and Last Name" примерно решение

Ето какво измъдрих , отворен съм за градивна критика ;)

 

class PrintFirstAndLastName
{
    static void Main()
    {
        Console.Write("Your first name is:");
        string FirstName = Console.ReadLine();
        Console.Clear();
        Console.Write("Your last name is:");
        string LastName = Console.ReadLine();
        Console.Clear();
        Console.WriteLine("Your name is " + ( FirstName + " " + LastName)) ;
    }
}

Тагове:
0
Programming Basics 14/07/2015 19:34:03
denev avatar denev 19 Точки

Здравей! Може вместо Console.WriteLine("Your name is " + ( FirstName + " " + LastName)) ;  да използваш placeholder-и. Тоест: Console.WriteLine("Your name is {0} {1}", FirstName, LastName). 

В случая, където имаш {0}, ще се замени с първата променлива, която имаш след запетаята, а именно FirstName. Където имаш {1} стойността ще стане равна на втората променлива, тоест LastName. И така можеш да си изброяваш още много.

Също си мисля, че е добре да даваш имената на променливите в camelCase. Тоест първата дума да е с малка начална буква и всяка следваща дума да е с главна начална буква. Например: firstName, middleName, lastName.

Иначе това с Console.Clear() си го измислил яко. По-интересна става програмата. :)

1
IvoArsov avatar IvoArsov 44 Точки

Привет.

Определено с тези placeholder-и изглежда по "цивилизовано" . И camelCase-а ще ползвам .

Благодаря. 

1
denev avatar denev 19 Точки

Прав си, има доста мнения по този въпрос. Но в СофтУни мисля, че препоръчват това което ти каза, а именно camelCase за имена на променливи и PascalCase за методи, може и класове.

1
quickben avatar quickben 974 Точки

Придържайте се към това което ви казват по време на лекция, camel case за променливи, pascal case за методи и класове, каквото и да пишат разни хора във stackoverflow това са официалните конвенции в C#, ако си сложите мишката върху Console класът(както и всички други) и натиснете F12 ще видите, че и там се пишат по такъв начин. Тези неща се казват още на първата лекция ако не се лъжа, сега може да не ви санкционират за такива неща, но колкото повече се напредва в курсовете толкова по-стриктно се следи за спазването на тези неща докато не се стигне момента в който няма да може да си вземете изпита ако не ги спазвате :)

5