Професионална програма
Loading...
rali_kali avatar rali_kali 5 Точки

Учебен план - интензивност на обучението след приемния курс

Здравейте, колеги :) Интересува ме проблема с учебния план и натовареността след приема на подготвителния курс. Бих искала някой да ме информира за интензивността на провеждане на лекциите, понеже сега работя, а и не съм от София, и мисля че ще ми бъде трудно да се справя. Благодаря за инфото предварително.

1
Въпроси за SoftUni
Hristo_Penchev avatar Hristo_Penchev 389 Точки

Здравей,

Обучението наистина е много интензивно. Лекциите са два-три пъти седмично, но основната натовареност идва от домашните. Особено ако се запишеш за екипен проект (което е силно желателно, тъй като от проектите се научава най-много), трудно остава време за каквото и да било. Аз лично напуснах работата си, за да уча в СофтУни.

Все пак няма нищо невъзможно - имаме колеги, които ходят на работа и въпреки това се справят. Но на тях наистина не им остава съвсем никакво време. А и не всеки издържа на такова натоварване - повечето, които започнаха работа, прекъснаха. Според мен ако имаш възможност да напуснеш работа за година и половина - направи го и се посвети изцяло на ученето. Така ще усвоиш по-добре материала. Ако няма как да я караш без работа - опитай все пак. При желание начин ще се намери. В най-лошия случай ще караш обучението да речем три години вместо година и половина, вземайки един семестър на два пъти, за да усвоиш материала. 

Успех!

2