[HOMEWORK]PrimitiveDataTypesAndVariables: Problem 8 - Isosceles Triangle
Здравейте, колеги!
Изчетох сигурно целия гугъл, променях фонтове, сменях сетинги, добавях енкодинги и въпреки това на кода
char copyright = '\u00A9';
Console.OutputEncoding = Encoding.UTF8;
Console.WriteLine(copyright);
продължавам да си получавам 'й'. Някой да има същия проблем? На лаптоп съм и ползвам Win7 64 bit и предполагам, че някъде от там идва проблема.
Най-доброто, което успях да постигна е без енкодинга и ми печата просто 'c'.
Моля за идеи :)
П.С. пробвах и така:
char copyRightSymbol = (char)169;
Console.OutputEncoding = Encoding.Unicode;
Console.WriteLine(copyRightSymbol);
, защото в интернет намерих, че при някой работи - пак просто 'c' :(
Здравей, Недялко!
Благодаря за конструктивната критика, но МОЛЯ прочети пак, какво съм написал. Изчел съм гугъл за този проблем, прочел съм всичко изписано от телерик академията и от софтуни и съм ПРОБВАЛ всичко до момента и проблема си остава. Точно поради тази причина съм пуснал нова тема, а не за да трупам точки, защото не мога да търся в гъгъл или поради някаква друга причина. Намерил съм човек със същия резултат като моя, пробвал съм да го оправя, както се е получило при него, НО при мен резултата е един и същ. :)
Ако ми намериш начин, различен от смяна на фонта, смяна на енкодинга ( и то по няколко начина на UTF-8 ), директно копи-пейст на символа и още няколко такива, ще съм ти много благодарен и ще се съглася, че не е трябвало да си пускам темата / и в stackoverflow резултатите са същите /. :)
Отново, моля, преди да коментирате, четете. Нямам нищо против критика, даже ще съм благодарен, но нека е обоснована и да има смисъл от нея.
П.С. Приемам забележката за другите задачи, но тепърва бях започнал и не ми беше дошло на акъла да търся решения на моя проблем в другите теми. Сега го правя и гледам да не качвам теми, които се повтарят :)
Благодаря още веднъж, Недялко!
Успех! :)
Здравей.
Пробвай с този код, защото при мен работи:
using System;
using System.Text;
namespace IsoscelesTriangle
{
class IsoscelesTriangle
{
static void Main()
{
//Console.OutputEncoding = Encoding.UTF8;
//char copySymbol = '\u00A9';
Console.OutputEncoding = System.Text.Encoding.UTF8;
char symbol = (char)0XA9;
Console.WriteLine(" {0} \n {0} {0} \n {0} {0} \n{0} {0} {0} {0}", symbol);
}
}
}
При мен тръгва с шрифт: Lucida Console, на останалите ми дава или кръг с точка или "й"
Ето линк, току що го проверих даже: https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t31.0-8/11164183_447534782100967_2173902505421371055_o.jpg
Здрасти пак!
Бях пробвал и така / виж ми коментарите /, но пак не ставаше, без значение, кой шрифт съм сложил. Преинсталирах Вижуал Студио и незнайно как, но е факт - вече ми печата символа - нищо по-различно не съм правил, даже този път и фонтове не съм сменял... Мистерия :)
Благодаря все пак!
Windows-ката конзола е като тази на MS-DOS и използва нейния набор от символи. Ако опитваш друга конзола ( http://csharppad.com/ ), ще получиш коректно извеждане на символа.