[Exercise] Console Input and Output - Problem 1: Printing on the Console
Здравейте!
Искам да попитам, за тази задача, output-а трябва да е както е на листа / резултата от трите различни параметъра да са едно под друго / или въвеждаме първите три параметъра - output, въвеждаме вторите три параметъра - output, въвеждаме последните три параметра - output?
Ако е по първия вариант, някой може ли да ми даде акъл, как да стане?
Опитах с вложени for-цикли, но нещо се пооплетох. Моля само за насока / ако може /, не за готов код.
Ок, благодаря колега!
За сега оставам на този вариант, че масивите са ми доста напред и все още не съм много в час там. Като стигна до тях, ще се опитам пак да го направя да го печата като цяла таблица и ще постна кода :)
Моля. Ако наистина ти представлява интерес, мога да ти го напиша как ще е с масиви.
Да, ако може, ще ми е интересно. Пусни един линк да видя :)
Ето ти го с масиви и изписване на цялата таблица след всичките входни данни http://pastebin.com/thKVZx8S. Ползвам твоето решение като база за да не те объркам с моите преубразования.
Обаче ти оправих една грешка при последния пример където вместо 3 ти изписваше 3.00. Ето в такива подробности трябва да се вглеждате, а не украси и кое след кое да се принтира :)
ПП: ползвам short за първото число
Добре де нека да е шорт... :P
Благодаря! Имам си някаква представа от масиви, но малка, нямаше да мога да го напиша сам. Относно последния пример с 3.00 - така е даден като пример за output по условие затова и аз така го направих :)
Благодарско още веднъж за примера!
П.С. на изпита ще седнеш ли до мен? ... ако може и до края на курса? хаха
Странно, в моето условие е само 3 http://i.imgur.com/425rFIH.png, но аз карах предния випуск на бейсикс-а (може да са го променили), което отговаря и на въпроса ти за изпита :D Иначе ти пожелавам успех, и може да се видим вече на Fundamentals курса :)
Хм, явно да, условието е различно, при мен не е '3'. Както и да е. Жалко за изпита ... :D
Ако искаш намери ме в скайп: msg_aleksiev да поддържаме връзка и да не товарим повече форума :)