Призовавам към колегиалност при проверката на домашни
Колеги ,моля бъдете колегиални при проверката на домашни на другите курсисти. Днес един човек беше получил много гаден коментар към домашното си, макар да е вярно, а се оказа, че в миналото и други са получавали. Разбирам, че сме конкуренти в известен смисъл, но нека все пак на първо място бъдем Хора. Някои сме напълно начинаещи и така или иначе имаме притеснения дали се захващаме с нещо продуктивно. Коментари от сорта "По -добре се откажи, не ставаш " , какъвто се е случвало да се получават преди време, могат да подействат силно демотивиращо. И ако призивът ми коментарите да бъдат обективни, без излишна злоба и избиване на комплекси, не ви трогва по никакъв начин, то замислете се , че и на вас някой може да ви напише подобен коментар.
Трудно могат да се дадат "верни отговори", понеже една задача по програмиране има много начини да бъде решена. Добър начин за проверка е да тестваш кода си с дадените примери от задачите. Не гарантират 100%, че всичко ти е вярно, но дават някаква идея. По-нататък, в ниво Фундаменталс, ще имате курс по Качествен програмен код и там ще учите за тестване по-подробно.
Здравей колега хванах ти мисълта но не нужно да се съмняваш в себе си.Виж решаваш си домашното, виждаш си примерите и сравняваш резултатите, задачи различни много както и различни решения.Аз си спомням че в началото на Java Bsics бях използвал Array.Sort( ) в една от задачите и ми бяха направили забележка защо не съм си измислил сортирашт алгоритъм , а съм ползвал готови функций ( което не се искаше в условието ).Та моята мисъл е от домашните на колегие ни можем само да се учим, защото всеки има различен подход към някой задачи и ще научиш нещо ново което не си знаел.Когато поучиш критичен коментар виж прав ли е човека, обосновил ли се е , виж си кода у теб ли е грешката, и прецени как да постъпиш.
Поздрави и продължавайте напред :)
Идеята да се дават отговорите е добра точно заради опасността от неправилен подход.
В новото домашно използвах Math.Pow(1234,0.5) за да пресметна корен квадратен :).
Всъщност по колко домашни трябва да се проверят от всеки?
Не мога да повярвам, че е възможно някой да прати толкова груб коментар на домашно.
За един млад човек това може да бъде убийствено.
Не мисля, че сме конкуренти, но дори и да сме нищо не пречи да сме човечни
Нито един успех не може да оправдае загубата на човешки облик
Здравей от всеки се изисква да се проверят минимум 3 домашни на колеги ( няма ограничение колко ).До това с решенията на домашните повечето имат решения в форума, където колеги са оставили своите решения и повечето са били обсъждани, затова ако имате въпроси относно някоя задача проверете в форума дали няма вече отговор,ако но може винаги да се пусне тема и винаги някой ще помогне
Здравей
Не си прозвучала глупаво спокойно. Попринцип когато си онлайн не си задължена да предаваш или проверяваш домашни тъй като оценката ви се формира 100% от изпита, докато при присъственото обучение това им носи 5% бонус.Аз лично когато бях Programing Basics онлайн си предажах домашните и оценявах колеги, зада видя как съм се справил и как са се справили те.
Можеш да оцениш домашно на колега като след края на срока за предаване на домашното се появява линк "Оцени домашно" и от там вече можеш да свалиш, коментираш и оцениш.
Поздрави!