Проблем с IdentityUser и Authorization
Когато правя лаба OnlineShop и домашното Web API имаm един и същ проблем. Sлед всичките съпки за сетване на ApplicationUser,
когато се регистрирам ми изписва ОК , но не ме логва и не сетва currentUser, дори не е нарпавено да връща токен.
Когато гледах видеата , само с една регистрация без токен и позволяваше достъп до апи-то. Някаква идея какво мажа? :Д
Нямам Token action нито логин. На втората лекция лектора се регистрира и web apito го логва някак си без нищо да прави и нещатата вървят
Разбира се, че няма такива Action-и, но това не означава, че не става по този начин логването ;) Аз също в началото се чудех как да се логна и да взема тоукън.
Опитай това което ти казвам и пак ще говорим.
"message": "No HTTP resource was found that matches the request URI 'http://localhost:60501/api/Token'.",
"messageDetail": "No type was found that matches the controller named 'Token'."
това ми връща
Погледни хубаво как съм написал аз пътя - има ли някъде api в него?
:D ops ясно така става но няма как да го знам на изуст
мерси за помощта
В този ред на мисли аз като се прибера довечера ще направя един тест дали ще работи като сменя адреса от /token на /api/account/login. Принципно видях преди няколко дни къде е зададен rout-a, но не съм си играл да го тествам.
Мда, някой беше споменал, че може да смени раута, но и аз не съм си играл да търся къде точно...