Loading...
s_marinof avatar s_marinof 3 Точки

Нужда от съвет - записване за модул Fundamental

Здравейте.
Имам нужда от съвет.
След изпита на 30.08.  съм приет в първо ниво на СофтУни.
Дилемата ми е,че не се чувствам подготвен.Първо на изпита се изложих брутално.От задачите които мислих че ще се справя и ще взема точки-пълна нула.Нито ми се връзваше логиката,нито мисленето,нито нищо.
Естествено отдавам значение че в събота бях на рожден ден и с малко сън и порядъчно алкохол,кондицията ми беше на 5 кръв.
Отделно и може би на първо място,недостатъчна самоподготовка.Съмнявам се че за една седмица ,по няколко часа решаване на задачи ще се справи човек.
Чудя се дали да се запиша сега ,знаейки че нагоре става все по-трудно,или да изчакам следващите дати.Като цяло съм упорит и като захвана нещо го довеждам до край.Лятото ми е супер натоварено и сега ми предстоят по-свободни месеци в които мисля че ще успея да наваксам.
Та  след толкова писане,въпросът ми е към хора,които се минали по този път и към с хора с опит.Възможно ли е да се навакса? Знам че всичко е индивидуално ,но имам нужда от неутрален съвет.
Благодаря!

Тагове:
0
Programming Basics 01/09/2015 13:08:56
YoTsenkov avatar YoTsenkov 11 Точки

Здравей!!!

Аз съм скромен човек и имам желание да отговоря. Много е напрегнато и няма да свариш особено щом не си идеално подготвен. Веднъж захванеш ли се няма да имаш време до тоалетна да идеш. Маса трудно е и всичко е на живот и смърт. Колегите са страхотни, но имай едно на ум, че може по всяко време да ти забият нож в гърба. Жив и здрав, дано успееш!!!

2
Nicky89 avatar Nicky89 15 Точки

Здравей и от мен! 

Първо искам да кажа, че напълно подкрепям коментара на колегата отгоре. За човек, който е минал по този път, мога да кажа само, че беше изключително трудно. Имал съм периоди на пълна инсомния, косата ми изключително побеля, но в момента се чуствам като ГОСПОД в тази сфера (преди дори не може да си включа компютъра!). Надявам се да съм те #Мотивирал!

P.S Keep calm and learn to <code>

1
expressingx avatar expressingx 21 Точки

Добре де, като сте богове и сте минали по този път, с колко си взехте C# Basics и по колко време отделяхте на ден следващите нива?

0
Eclipsa avatar Eclipsa 30 Точки

Nicky89, aко колегата не изпитва от неистово желание да се състари преждевременно и да му побелее косата (което може и да е от полза в редки случаи), не виждам как твоят пост ще го мотивира. laugh Човекът не е тръгнал да се отказва да учи, само се чуди дали ще успее да навакса качествено пропуснатото + новия материал. Моето лично мнение е, че ако не го притискат някакви жизненоважни срокове за завършване на курса, по-добре да прогресира с умерени темпове, но качествено, отколкото да си причинява излишен стрес и да го избута недонаучен. 

1
Nicky89 avatar Nicky89 15 Точки

Здравей,

Не помня, бях на косъм да ме скъскат ( нали Ви казах, че в началото знаех само как да си включа компютъра). Но после тепърва започна Изпитанието! Просто не трябва да ставаш от компютъра. Яко кодене трябва, упоритост, и малко повече ъкъл от на амеба :)

1
expressingx avatar expressingx 21 Точки

Ами именно това "защитавам" в една друга тема тук, че 3ка на основите не означава, че напред няма да се справиш, но иска практика и това е ясно на всеки.

0
YoTsenkov avatar YoTsenkov 11 Точки

Пак съм аз!

Не знам за колегата Nikity, обаче аз бях с 7 точки под максималния брой и не мога да разбера за какво става въпрос. Ако нямасх поне 90% процента на изпита си е провал и не виждам смисъл човек да продължава да си губи времето с нещо, в което очевидно не го бива. Не искам да обидя никого но #realityhitshard

0
s_marinof avatar s_marinof 3 Точки

Коментара с ножовете в гърба беше много двузначен :))))

Аз реших вече,ще пропусна един месец за да съм готов за новите неща.Не съм ерген,нито редовен студент,нито реститут без работа :) Най -много да ме изгонят от вкъщи :)

Ще видим след месец и половина какъв ще е резултата.Надявам се, че с  упоритост и правилно систематизиране на ученетето ще успея.

Късмет и успех на всички !

1
kyamaliev avatar kyamaliev 209 Точки

YoTsenkov,
Какво значи, колегите да ти забият нож в гърба? Да не участват в екипен проект ли?

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.