Кой от нас е писал продуктивен код и на какъв език?
Аз съм писала на PHP - в рамките на WordPress, малко JavaScript и Ruby (Ruby on Rails). По някаква причина HTML и CSS не си ги броя точно като писане на код
Аз съм писала на PHP - в рамките на WordPress, малко JavaScript и Ruby (Ruby on Rails). По някаква причина HTML и CSS не си ги броя точно като писане на код
Здравей,
само една малка забележка. Приетият начин да го кажеш е продукционен (от production), не продуктивен.
Също така се казва продукционна среда, а не продуктивна среда. Не свиквай с "продуктивен" и "продуктивна",
защото някъде някога, ще се намери някой (умник), който да се пошегува с теб, защото му казваш така.
Иначе по темата - зависи, ежедневно пиша SQL заклинанийца с който си вадя необходимата ми информация, за решаване на даден проблем (било то на prod или test env.) и понякога, ако намеря бъг на някой от developer-ите, го fix-вам директно на prod, ако е спешно. Но ако питаш, дали съм писал нещо from scratch, което да го има някъде deploy-нато - не. Тепърва се уча на C# :)
Прав си, че думата идва от английски, и тъй като няма наложен бг еквивалент, думата е отворена от към интерпретации. А и повечето програмисти използват английски термини в работата си :)
Както може би се досещаш, използването на продуктивен код и среда съм го чувала от хората, с които работя :)
Под продуктивен код аз разбирам код който е оптимизиран и е високо ефективен. Затова и отворих темата да прочета.
@ tsanova.dillyana разбира се, че може, но межуд productive и production има разлика. Кода може да е продукционен, но въпреки това да не е продуктивен. :) Направи забележка, на колегите ти, които го уптребяват, защото не е правилно.