Daily Calorie Intake - проблем със задачата.
Опитвах се да помогна на Калинко, но като напиша кода и го проверя на един от резултатите(при женския пол) ми дава различна стойност от очакваната(с 1 повече). Останалите са добре. Също така като кача кода в SoftUni Judge ми дава 37/100. Nе мога да си обясня къде може да са другите грешки...
Нарушена точка 12 от Правилата.
Бурнах тук-там кода и се получи верения отговор. На проверката обаче, отново ми дава 87/100, някакув си тест №7 е грешен...
Здравей!
Виждам че си отговорил много точно и изчерпателно.По принцип и аз първо много внимателно чета условието.И мисля че съм изпълнил всичко.Но продължава да ми гърми.Би ли могъл да погледнеш и да ми кажеш ако намериш нещо нередно
ето го и моето решение: http://pastebin.com/eqwD5x6K
Колеги наистина моля които може да погледне и да ми каже къде греша.Задачата е елементарна и сверих всичко 20 пъти.И продълйава да гърми.Просто е влудяващо.Ще съм много благодарен на всеки които ми каже къде греша.Защото трябва да знам за в бъдеще.
ето го и моето решение: http://pastebin.com/eqwD5x6K
Просто махни съвсем накрая това "Console.ReadLine();". Понеже ако го оставиш конзолата ще чака да въведеш нещо от клавиатурата и judge-а няма да ти даде никакви точки. За да си компилираш кода и като ти се покаже резултата да не ти се изгася компилатора веднага просто си пускай проекта с Crtl + F5.
Махнах го и резултата е същия.А и мисля че друг път пак съм забравял Console.ReadLine() накрая но без негативни последици.Лош навик които ше премахна.Но проблема си остава.Благодаря все пак за бързия отзив
Assume that 1 inch has 2.54cm
Ти си злато а аз идиот.
Много ти благодаря
double h = int.Parse(Console.ReadLine()) * 2.45;
Трябва да умножиш по 2.54 вместо по 2.45.
Да knoteva вече ме насочи.
Благодаря на всички
Здравей, колега :) Дано не се включвам в темата много късно, но грешката ти е само в задаването на изчисленията още в самото начало:
double h = int.Parse(Console.ReadLine()) * 2.45;
Това е твоят ред, а по условие е 2,54. Тествах го с верните данни от условието и работи. Пробвай и ти :)