[Homework] Algorithms - Combinatorial Algorithms
Здравейте колеги,
Домашното към лекцията за комбинаторни алгоритми е качено в страницата на курса. Може да използвате темата, за да коментирате задачите и решенията.
Здравейте колеги,
Домашното към лекцията за комбинаторни алгоритми е качено в страницата на курса. Може да използвате темата, за да коментирате задачите и решенията.
Здравейте,
Понеже нямам опит с Judge системата, дали някой е писал задачата за змията на Java? Каквото и решение да пусна не минава тест 3 и 4. Накрая взех едно от решенията на колегите на C# и го написах на Java и пак същия ефект. Времетраенето и паметта са в допустимите граници според резулатите...
Някой ако има идея да сподели :)
От това, което аз виждам, не принтираш правилния брой редове, т.е. или изкрваш повече змии, или по-малко. Изтегли тестовете и виж точно какво се случва, може да ползваш някакъв онлайн диф чекер.
Коментар по кода ти - in.close() - не го прави. Името на променливата също бих го променил.
Здравей,
Какво значи да изтегля тестовете? Извинявай, но не съм запознат с Judge. Някъде мога да видя с какви параметри го пуска Judge? Има ли как да дадеш броя змии за N = [1..15], че за N > 6 е трудно да се проверяват решенията.
Благодаря
Към всяка задача в джъдж има качени ресурси - условие, авторско решение и др. За тази задача са качени и тестовете, т.е. може да видиш на състезателните тестове какво се подава като вход и какво се очаква като изход.
Аз намирам само условието на задачата. Е да, там има пример за N=2 и N=4. Мен ме интересуват резултати за N > 6.
"За тази задача са качени и тестовете, т.е. може да видиш на състезателните тестове какво се подава като вход и какво се очаква като изход." - къде? :)
Да, не са качени явно, ще ги кача след малко.
Благодаря!
След като видях какви резултати се очакват на изхода, разбрах къде е проблемът :) Стартирам обхождането от позиция (0,0) на матрицата (уж, за по-голяма ефективност и пропускане на 3 квадранта), но така се изпускат валидни решения.