[Java]Files And Streams[Презентация] - Към екипа на softUni
Здравейте,
в презентация към споменатата лекция са дадени примери с потоци за чете и писане, но не се използва "try with resources" или нито пък потоците се затварят. Предполагам е направено така, тъй като мястото в презентация на powerPoint е ограничено, но на мен лично ми отне известно да разбера откъде ми идват грешките използвайки примерите от презентацията за шаблон и затова смятам, че трябва да бъдат оправени. Да знам, че е по-добре да се ползват демата, където всичко е наред, но предполагам, че не съм първия нито последния, който ще ползва презентацията затова, ако можете я подобрете :)
Поздрави,
Симеон
Използвам IntelliJ и компилационни грешки в кода няма, но примерно със задачата, в която трябваше да копираме JPG не си затворих потока и след като свърши работа и отидох да си видя снимката ми дава, че няма достъп. Слагам си writer.close() (преди да разбера, че "try with resources" е цивилизования начин да се направи) пускам кода пак и пак не става. Докато разбера, че трябва да си затворя целия intelliJ, за да мога да си отворя снимката мина известно време. Подобни нещо се случи и при записването на лист във файл и четеното му обратно в конзолата.
Доколкото знам Eclipse предупреждава за незатворени потоци, но не го ползвам.