Loading...
ioanna.konova avatar ioanna.konova 47 Точки

Здравейте и от мен!

В задача 10 не се иска просто да се изпринти примера от картинката, а не да се въвеждат данни от потребителя?

0
dZf1aeA-KlimentHristov avatar dZf1aeA-KlimentHristov 56 Точки

Просто си въведи стрингове по твой избор и после ги принти на конзолата.

Може да използваш PlaceHolders, за по лесно  номерирай  стринговете кой след кой да се показва на новия ред,

както е оказано в условието.

0
ioanna.konova avatar ioanna.konova 47 Точки

Ето и моето решение - http://pastebin.com/tF74XCXwsmiley

0
dZf1aeA-KlimentHristov avatar dZf1aeA-KlimentHristov 56 Точки
static void Main()
        {
            string firstName = "Kliment";
            string lastName = "Hristov";
            string age = "29";
            string gender ="m";
            string personalID = "8501013040";
            string uniqueEmployeNumber = "11122233";
            Console.WriteLine(
                "First name:{0}\nLast name:{1}\nAge:{2}\nGender:{3}\nPersonal ID:{4}\nUnique Employe Number:{5}",
                firstName,lastName,age,gender,personalID,uniqueEmployeNumber);
        }

Исках да ти покажа какво имам предвид горе в кода ми, това което си направила с толкова много цикъла, не е необходимо. 

0
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Надявам се, че никой няма да си сложи личните данни така в програмата. Дори и имената не е хубаво да ги има, понеже домашните трябва да са анонимни, да не говорим за ЕГН.

0
savina.toteva avatar savina.toteva 10 Точки

Здравейте,

Имам проблем с encoding-а за проблем 8.

Не мога да намеря еквивалента ,като char на този символ ,който е посочен. Иползвам следното :

Console.OutputEncoding = System.Text.Encoding.UTF8;
        char CopyRight = '\u00А9;

Console.WriteLine(CopyRight);

И все пак ми изписва друг символ...

Дали е от настройките  на езика ми на windows-a?

Благодаря!

0
03/11/2015 22:45:13
raging avatar raging 92 Точки

Цъкаш в горния ляв ъгъл на конзолата -> properties -> Font == Lucida Console 

0
Ivaylo.Goranov avatar Ivaylo.Goranov 68 Точки

Пробвай така:  

char CopyRight = (char)169;

или

char CopyRight = (char)0xc2a9;

Пък може и от font-a на конзолата да е. С десен бутон и там ще видиш вече има възможност за смяна на font - два, три вида са, който сработи.

0

Благодаря.

Но все пак ако някой друг проверява тази задача и не си променил фонта бна конзолата, няма да му излезе верния символ....

Има ли начин да се сетне като Default?

0
EyubDjelil avatar EyubDjelil 9 Точки

Отговор за savina.toteva относно въпроса как да сетнеш енкодинга на конзолата на UTF-8.Напиши следното като първи ред на програмата и няма нужда от нищо друго:

Console.OutputEncoding = System.Text.Encoding.UTF8;

Но забелязах че имаш много дребна грешка в кода. 

Написала си : Console.OutputEncoding = System.Text.Encoding.UTF8;
        char CopyRight = '\u00А9;

Къде е затварящата единична кавичка?

0
04/11/2015 17:45:41

Здравей,

Това го оправих. Иначе аз използвах вече "Console.OutputEncoding = System.Text.Encoding.UTF8;" и  въпреки това ,до като не оправих фонта на козолата , не ми изкара точния символ. Но това за сега не е важно...Май самият символ не е толкова значение.

Благодаря.

0
Milena_81 avatar Milena_81 1 Точки

Здравейте,

ето и моите решения до момента: http://pastebin.com/u/Milena_81

Не са решени всички. Стигнала съм до 15. Torrent Pirate.

В момента умувам върху решението на Problem 16.** Basket Battle.

Използвала съм стринг, за да ми прочете играта на първият участник /Симеон или Наков/.

втората променлива ми е от тип int за бр.рундове. Две булеви променливи за участника, който започва първи играта. Две int променливи за точките на двамата участника. Един стринг за името на победителя и една int променлива за номера на печеливша игра.

.........

0
IliyaBeshovishki avatar IliyaBeshovishki 1 Точки

Console.OutputEncoding = Encoding.UTF8;
//Your Console Font should be changed to Lucida Console!
char copyRight = '\u00a9';

0

Здравейте,

Ще намероте моите решения тук:

http://dox.bg/files/dw?a=85ca203e88

Задачите са до проблем 14. Ще поработя над другите сега и когато имам готово решение ще го добавя. :D

Приемам всякакви забележки/коментари/критики и прочие.

Благодаря!

0
06/11/2015 22:35:20
EyubDjelil avatar EyubDjelil 9 Точки

Относно решенията на savina toteva. В задача 12 може и да се бъркам но  add за мен означава да добавиш към съществуващия Null, число а не да присвоиш стойност. И на 13 та задача бих казал това i <= 255 е по лош вариант от i<256, където просто избягваш 256 проверки за равенство.

Иначе хубаво написан код. Даже на 13та не разбрах какво точно правиш изцяло с това 

Console.WriteLine("{0} {1} {2} The difference of {3} is too big (> eps)", a,b, Compare(eps, a, b, out R), R);

не съм шарпаджия и това out ми е непонятно какво прави , но това е друга тема. Пак повтарям красив код много добре структуриран.

0

Здравей, 

Благодаря за мнението. 

Out   е параметър за изходна променлива.  Искам да я виждам в реда с принта , за да мога да използвам вече създадената стойност от метода/таска,  а не да й присвоявами   стойност преди console.write и така в таска и извън него да имам повтарящ се код. 

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.