Професионална програма
Loading...
filip_popov avatar filip_popov 9 Точки

Имам молба към авторът на заданието, ако е възможно да качи едно кратко видео с разяснения по заданието. Аз лично имам два въпроса.

„Use PHP7’s strict types (both return types and argument types)  and declare strict_types=1 everywhere in your framework and controller actions

Трябва ли да ползваме някакви новости от PHP7, или само трябва да ползваме нея версия, и като цяло тези strict types нищо не ми говорят (нещо като в C# и Java)?

Each student will have to deliver a public defense of its work in front of the SoftUni team.

Това означава ли че няма да има онлайн защита?

Ако има такова качено видео с разяснения, се извинявам, и ако може един линк към него.

2
Buberun avatar Buberun 0 Точки

В тая връзка на мен ми е интересно да попитам кое IDE поддържа PHP7 или да си ползваме notepad. Може би, защото до момента имаме само RC на PHP никой не пуска още официална поддръжка с изключение на PHPStorm, който е платен. Може би след година да е достъпно да се правят проекти на PHP7, но към момента това е неоправдано и заданието е много трудно изпълнимо. Може би е добре и някой от оценяващите да покаже написан от него такъв проект за да ме убеди, че е постижимо написването му в срок от 20 дена. Това е личното ми мнение, което макар и критично е с цел да подпомогне преподавателския процес в СофтУни.

0
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6845 Точки

PHPStorm има 30 дни trial. Също така би трябвало да сте получили от СофтУни ключове за IDE-то. Дори и да няма full-support, има 90% съпорт, а това което се иска от вас - стриктното типизиране, се поддържа в PHPStorm.

0