[Homework] OOP - Defining Classes - Ноември 2015
Здравейте, нека споделяме решенията от домашното за първата лекция по ООП, в тази тема,
Предполагам за всички ще бъде удобно да има тема в която да споделяме и задаваме въпроси.
Ето и моето домашно
Здравейте, нека споделяме решенията от домашното за първата лекция по ООП, в тази тема,
Предполагам за всички ще бъде удобно да има тема в която да споделяме и задаваме въпроси.
Ето и моето домашно
Ето го и моето домашно.Добавил съм регекс,за валидация на емейла.Също така,мисля,че е по-добре exceptions да са от по-информативен тип.
https://github.com/slavpetroff/OOP---Homeworks/blob/master/Problem1_Person.cs
Регекса е супер!
Само се чудя дали не трябва, когато след точката има повече от 3 букви, например .commm, не е ли по-правилно да изпусне целият match, вместо да хваща редо до 3тата буква ?
И аз не съм сигурен, само питам :)
Също хваща и нещо от типа на Ivan@abv. т.е. без .бг и т.н.
Здравей, може ли да оправиш file extension-a на .cs защото без оцветяване на кода е много грозно за четене :( А ми е интересно да разгледам, но с тоя черен цвят въобще не ми се гледа..
Редактирал съм го.
slavpetroff : Ееее, супер си! :) За 6 минути реагира и оправи всичко, +1 от мен! :)
Поправил съм и регекса.Сега работи коректно.Ако откриете грешка,пишете :)
В условието на задачата пише единствено, че трябва да има "@" във валидацията на имейла .. с други думи даже точката не е задължителна пък да не говорим за тва дето е след нея ;д