Софтуерно Инженерство
Loading...
dique avatar dique 11 Точки

[Homework] Defining classes - Problem 2

Здравейте, 

цял ден си блъскам главата, малко преписване и още по- по малко мислене, успях да стигна до тук - https://mega.nz/#fm/nkZXUSBb

Някой може ли да ми помогне, защо така ми гърми ?

Поздрави

Тагове:
0
Fundamentals Module
justBeOk avatar justBeOk 194 Точки

Предполагам линкът, който си постнал представлява кода, който си написал. Би ли го постнал в pastebin.com или github например за да може да се види без да трябва да се регистрираме в сайта, към който си дал линк? 

0
dique avatar dique 11 Точки

Здравей,

Ми не, това ми е архивът с проекта. Аз съм много скаран с гитхъб и подобни, затова ще постна 3-те ми класа на отделни дотнетфидъл: https://dotnetfiddle.net/wB0GWf , https://dotnetfiddle.net/NPV9Iz , https://dotnetfiddle.net/NmfCV4

Силно се надявам някой да ме светне преди 11:50, за да мога да предам домашно :D

Поздрави и мерси предварително.

0
aanguelov avatar aanguelov 219 Точки

Колега, не можеш да имаш поле без access modifier. Направи BatteryInfo - то private.

Освен това недей да инициализираш new BatteryInfo  в конструктора на класа Laptop, защото така или иначе го правиш при инизиализацията на самия Laptop. По скоро си направи и едно пропърти BatteryInfo и си го сетни на полето в конструктора на класа.

0
22/11/2015 23:21:08
biser.stoev avatar biser.stoev 57 Точки

Виж си конструкторите. Засега виждам това !string.IsNullOrEmpty(value)

Тази удивителна ти прави стойноста обратна. Тоест Ако е null ще даде false, а ако е вярна стойността ще ти даде ексепшън.

 

П.П.: И най отдоло като правиш метода toString, сложи един override по средата.

0
22/11/2015 23:18:15
dngeorgiev avatar dngeorgiev 0 Точки

Здравей,

както вече ти отговориха, полетата трябва да имат access modifier и още един проблем открих: На ред 163 трябва да добавиш "override" (.NET Fiddle ти се кара даже). Ако има още нещо, някой друг да каже, аз на първо четене, това видях.

Поздрави,

Дани!

0
dique avatar dique 11 Точки

Оправих го това с удивителната и си сложих Private на полето, но все още получавам грешка.

0
biser.stoev avatar biser.stoev 57 Точки

Самите класове трябва да са public, не private. Примерно public class Laptop.

П.П. Сега видях и друга грешка. В мейн метода при вторият лаптоп не си направил new BatteryInfo

0
22/11/2015 23:52:32
deniz avatar deniz 29 Точки

Значи сега проверих кода и както останалите колеги са споменали имаш няколко грешки!

Не трябва да има удивителните,класа трябва да е public и полето private. Също и за override метода! 

По добре ще е и да си направиш едно пропърти за batteryInfo.  И не забравяй в мейн метода да слагаш new batteryInfo!

Като се премахнат тези грешки кода си бачка..

0
dique avatar dique 11 Точки

Много интересно. Снощи писах отново, но не знам защо не ми се е публикувал поста. Все пак оправих това, което ми казахте и въпреки това ми дава грешка :(

0
RoYaL avatar RoYaL SoftUni Team Trainer 6845 Точки

Подозирам, че в такъв случай не си направил каквото са ти казали. А няма как да разберем какво си объркал, ако не дадеш на ново кода, нали?

0
dique avatar dique 11 Точки

Здравейте,

ето отново кода, уж оправен, но въпреки това с грешка, че в Manufacturer имам грешна стойност: https://dotnetfiddle.net/MpMwM3 , https://dotnetfiddle.net/kW85cW , https://dotnetfiddle.net/jvhZhK

Поздрави!

0