Loading...
zontak avatar zontak 457 Точки

Малко въпроси извън домашните :))

Колеги.. стигнах до една задачка в която се пита " Напишете програма, която отпечатва всички възможни карти от стандартно тесте карти без джокери (имаме 52 карти: 4 бои по 13 карти). " Дойде ми на ум масивите.. в един масив да запазя картите от 2 - А , а в другия да запазя 4-те бои.. Хубаво де , но как да накарам програмата да обходи с купите първия масив , после с карите и т.н.. :? Или трябва боите да не са в масив.. Има ли такъв вариант или нещо ми куца логиката?

Тагове:
4
Programming Basics
coaster avatar coaster 412 Точки

Здравейте, намерих тази темичка с подходящо заглавие, надявам се, че авторът няма против да я използвам, за да задам един въпрос "извън домашните" :)

Искам да се справя с една задача, но нещо се оплетох ТОТАЛНО с всичките цикли в нея и в крайна сметка я докарах до там, че да работи толкова "добре" и дори да не иска да спре да работи :D Тоест някой от циклите трябва да се спре някъде, но не схващам кой или не знам как да го спра..

Ето това направих <ЦЪК> . Условието го има и закоментирано в кода, ще се радвам ако някой хвърли едно око и ми каже къде бъркам...
ПП: Задачата е много интересна за упражнение (според мен), който иска може да се пробва.
ПП2: Абе ето го и условието за по-лесно :D

Да се напише програма, която за въведена от клавиатурата дата извежда кой ден от седмицата се пада на английски и български.
*Програмата да се изпълнява многократно до въвеждане на празна стойност.
*Некоректните дати да не се обработват, а да се извежда съобщение за грешка и да се изисква въвеждане на следваща дата.
-1
ivaylo.yanchev.5 avatar ivaylo.yanchev.5 80 Точки

Доколкото виждам в основния цикъл (въвела си коректна дата) никъде няма Console.ReadLine, с който да прочетеш следваща дата и той ще се върти постоянно. Наскоро писах в домашното една подобна логика (въведи м или ф, докато въведеното не е точно 'м' или 'ф'), но кодът е на компютъра вкъщи. Ще проверя дали ще сработи в твоя случай.

0
coaster avatar coaster 412 Точки

Ооо, наистина, прав си, добавих го! Сега спира когато си трябва и не се върти като лудо хаха :)
Сега забелязах още нещо, като цъкна Enter би трябвало програмата да се затваря, а тя си продължава заради try catch блока, т.е. то го хваща като FormatException. Как ще стане изходът от нея, сигурно пак нещо трябва да се размести или добави?

-1
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Пробвай вместо IsNullOrEmpty да проверяваш дължината на стринга дали е по-голяма от 0

2
InaPanova avatar InaPanova 28 Точки

Може да сложиш и един "break" извън "switch-a" в блока на "try". Така обаче спираш програмата без да въвеждаш повторно друга дата за проверка. 

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.