Impress The Girlfriend Judge Помощ за задачката !
Здравейте колеги значи имам проблем със задачата от миналия месец в Judge която реших да реша днес защото ще започвам да уча и така . някой може ли да погледне кода и да ми каже къде е грешката ?
Код :
http://pastebin.com/FatdrvxE#
Благодаря ви предварително за съдействието :)
Поздрави,
Борислав
Дори несъм го забелязал много ти благодаря колега оправих го проблема решен е :) А реда в условието въобще не го бях забелязал :)
Solution :
Поздрави,
Кратък коментар от човек който е минал КПК :)
Имаш извикване на 5 метода на един ред, и то вложени. На пръв поглед това може и да е готино (спестяваш писане), но би довело до проблеми ако някъде има грешка. Когато логиката е разписана по-подробно е много по-лесно да се дебъгне, отколкото ако трябва да гледаш с лупа един ред коя точно буквичка е сбъркана или коя скоба не е сложена на правилното място. Това е напълно възможно да се появи като проблем дори в такава малка програма, а в голям проект като екипна работа по ООП примерно може да доведе до грешки, които да блокират цялото приложение и да убиете много часове в търсене на източника.
С две думи - ако трябва да избираш между кратък код и четим код (който по-лесно може да се провери, тества, разбере), предпочитай винаги второто.
Първоначалният му подход да намери максималната стойност беше много по-находчив и лесен за разбиране.
Абе хора нали човек се учи от грешките си :) Благодаря ви на всички за help-a :)
Поздрави,
Борислав