Професионална програма
Loading...
Disassemble avatar Disassemble 1 Точки

Въпрос относно специалността систем програмист (System programmer)

Понеже няма никаква информация за тази специалност, въпроса ми е дали ще може да се кандидатсва за нея в близките 2-3 години. Също така желая да знам какво ще се изучава. Предполагам че ще е С и алгоритми и структури от данни. Общо взето надявам се на каквато и да е информация за тази специаност.

0
Въпроси за SoftUni
milen8204 avatar milen8204 296 Точки

Ето тук има нещо за System programmer от описаните задачи може да си направиш извод какво ще ти тряба (то си и пише по - долу). Но като ги чета, ще ти трябват познания по С, различните видове операционни системи... и много нерви да пишеш ръководства за потренителите ;).

 

1
Disassemble avatar Disassemble 1 Точки

Мен ме интересуваше конкретно за Софтуни. Запознат съм с професията като цяло. Все пак благодаря.

1
milen8204 avatar milen8204 296 Точки

Не съм на 100% сигурен, но съдейки от идеята на SoftUni, че ще се набляга на нещата от практиката е логично да включат в тази професия курсове за нещата, които се изискват за започване на работа като System programmer. :)

А може би тебе повече те интересува дали като пуснтат тази специалност ще се изучава C, защото се изисква по принцип за тази професия така ли е:)?

0
Disassemble avatar Disassemble 1 Точки

Мен ме интересува какво ще се изучава в тази специалност т.е. кои модули ще влизат. То е ясно че ще се изучава С, все пак един от малкото езици който предлага достъп до хардуера.

0