Професионална програма
Loading...
go_2_sleep avatar go_2_sleep 29 Точки

Липса на щори и климатизация в тренировъчната зала

Здравейте,

надявам се че това е правилния раздел за поставяне на моя проблем/предложение и да не е писано преди това по този въпрос в друга тема.

 

Става въпрос за липсата на щори или пердета в тренировъчната зала. Деня вече е голям и идва лято трябва да се вземат мерки за ограничаване на слънцето вечер когато то залязва, защото много неприятно заслепява. Освен това през дневните лекции хората на местата около прозорците ( а те не са малко) биват напичани от слънцето и е доста некомфортно.

 

Също така за момента ми прави впечатление липсата на климатизация в помещението - доста хора сме вътре и би било хубаво да влиза от някъде чист въздух (отварянето на прозорци за момента върши работа но с това влиза шум и прах, а лятото ще влиза горещ въздух, което пак е кофти);

 

Не ме разбирайте погрешно за момента не е болка за умиране, но според мен трябва да се вземат мерки навреме.

 

Поздрави

Тагове:
easlavov avatar easlavov 72 Точки

Има много климатици в залата. Явно не са били включени, когато си забелязал проблема. На някои от лекциите са били включени, на други - не. Така че по тоя проблем решението е на едно дистанционно разстояние. Просто преди лекция трябва да напомняте на лектора да обърне внимание върху това.

Само да вметна, че лятно време е особено смъртоносно пускането на климатици да охлаждат на температура, която е осезаемо по-ниска от външната. Тъй като залата не е много просторна, въздушните струи могат да превърнат половината курсисти в охладени пилета и по този начин да децимират цели курсове :D Затова искрено се надявам лятно време климатиците никога да не бъдат пускани на температури, по-ниски от 5-6 градуса в сравнение с външните, и никога под 22 градуса.

Щори - колкото по-бързо се монтират, толкова по-добре. Дневната светлина просто убива проекторите.

2