Професионална програма
Loading...
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5300 Точки

Софтуниада - състезание по програмиране за ученици и студенти

Здравейте колеги,

От СофтУни подготвяме "Софтунуада" - състезание по програмиране за ученици и студенти.

“Софтуниада” е конкурс по разработка на софтуерни проекти за ученици, студенти и работещи. Участието е в категории “уеб разработка”, “софтуерна разработка” и “състезателно програмиране” в две възрастови групи: до 16 години и над 16 години. В категории “уеб разработка” и “софтуерна разработка” екипи до 3 души разработват практически софтуерен проект и го защитават на живо пред журито на финалите в СофтУни. В категория “състезателно програмиране” екипи до 3 души решават състезателни задачи на място в СофтУни и се оценяват автоматизирано в реално време.

Целта е студентите от СофтУни да премерят знанията си с колеги от други университети, да натрупат състезателен опит, да споделят проектите, по които работят, да развият екипните си умения, както и да се забавляват като програмират.

Категории

  • Уеб разработка - уеб приложения и уеб проекти - предава се URL на приложението + пароли за достъп + кратко описание на проекта
  • Софтуерна разработка - мобилни приложения, настолни приложения, роботика, други - предава се описание на проекта + сорс код
  • Състезателно програмиране - 10 задачи за 5 часа, с оценяване в рално време (с judge система)

Кога?

Предложението за дати е 9 и 10 януари (събота и неделя). Това удобно ли е на всички? Това съвпада ли с други състезания, конференции или ИТ събития? Бихте ли участвали?

Очаквайте още информация скоро (награди, жури, регламент, срокове и други подробности). Сега трябва да решим кога да бъде софтуниадата. Дайте мнение. 

15
Events 30/10/2015 09:50:52
darinnn avatar darinnn 4 Точки

Здравейте!

Първо искам да ви поздравя за чудесната инициатива.

Регистрирах се и получих e-mail за потвърждение: “Очакваме да изпратиш проекта си до 20 декември, 23:59 ч, като изпратиш попълнен горния шаблон на мейл softuniada@softuni.bg. Не забравяй да опишеш пълно разработката си, да сложиш линк към сорс кода, да опишеш...”.

Това означава ли, че до 20 декември трябва да изпратим готов проект или само репозиторитата?

Доколкото видях навсякъде в сайта пише срок за регистрация и не се разбира, дали до тогава тряба да е напълно завършен проекта.

Въпроса ми идва, защото мислим с приятели да отделим време през почивните дни, около празниците, за някое малко проектче, но ако до 20.12 трябва да се предаде финален проект сме доста закъснели .

0
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5300 Точки

До 20-ти пращаш начална версия на проекта и доработваш до деня на защитата.

Наков

0