Професионална програма
Loading...
rutera avatar rutera 6 Точки

Абе "колега", вместо да си губиш времето да питаш, хвани и си инсталирай един два три ... 15 линукс и виж кой ще ти допадне.Ако пък никой не ти допадне ми работи с Windows!

 

пс:Докато не опиташ няма да разбереш.

0
a.angelov avatar a.angelov 1317 Точки

Дори не е необходимо да ги инсталира - може да ги пробва от LiveCd/LiveUsb.

1
rutera avatar rutera 6 Точки

Е разбира се.Но да кажем че мине по най-ламерските стъпки.А ако има малко желание и потърси в гошо няма гарантирано първите 500 резултата ще отговорат на десетки въпроси.

0
CremaDory avatar CremaDory 40 Точки

Не препоръчвам убунту . След версия 10.04 го развалиха - стана тежко бъгаво и тромаво . Която и да е дистрибуция да сложиш трябва четене и разучаване .Всички имат добра документация ,но трябва да се чете .Без четене не става .За начало сложи по популярна дистрибуция - по голяма вероятността по форуми да намериш бързо решение на даден проблем . За начинаещи добри дистрибуции са Минт - Убунту или Дебиан издание, Сузе ,Федора дори и чист Дебиан . Графичната среда няма никакво значение - въпрос на вкус е .Ако искаш по шарено по лесно кустомизиращо се слагай КДЕ , ако ти е по слаб компа МАТЕ  xfce и LXDE са отлични решения .Като напреднеш може да разцъкаш и дистрибуции за по  advanced user-и - Arch ,Slackware Gentoo .Може да тръгнеш и по обратния начин да сложиш по трудно за начинаещи дистро да видиш доста зор , но след това с която и да е дистрибуция ще ти е лесно .

2
a.angelov avatar a.angelov 1317 Точки

//Offtopic:

CremaDory интервал се поставя след точката и запетаята, а не преди тях.

0