Софтуерно Инженерство
Loading...
n1p3ha avatar n1p3ha 20 Точки

Изпит 03.01.2016

Бих искал да подканя който иска да каже по няколко думи за изпита. 

Какво не Ви хареса? Какво ви хареса?

На мен за пореден път интернета не работи. Не само WiFi но и на кабел!

Колкото до задачките - не бяха нищо особенно, но като се отплесваш с интернета и е малко дразнещо.

Тагове:
2
Web Fundamentals - HTML5
Eclipsa avatar Eclipsa 31 Точки

Задачите от изпита бяха ОК - обхващаха почти всичко, научено в курса. Първоначално ми се сториха лесни, но си имаше капани, в някои от които се хванах, за мой срам. Оценяването мисля, че е адекватно - поне при мене съответства на показаните знания. Току-що видях, че съм си взела изпита успешно, даже оценката ми не е лоша, но можеше и доста по-добре да се представя, ако си бях разпределила времето правилно. Не ми беше трудно, но не ми стигнаха 6 часа. Направих си изводите. Ако датата за поправка ми е удобна, ще се явя за повишаване на оценката.

За тези, които тепърва ще се явяват, препоръката ми е да не се зачовъркват (като мене) с дребни подробности, ако това ще им изгуби време, а да минават нататък и ако им остане време накрая, да си гонят пикселите. Съгласна съм с колегите, че времето е недостатъчно и без сериозна подготовка + използване на bootstrap (най-вече за формите) и, евентуално, някакъв препроцесор, трудно могат да се изпълнят без забележки и четирите задачи.

А за зверския студ просто не искам да си спомням! Въпреки че писах през цялото време облечена с яке, шал и ръкавици, така се намръзнах, че още същата вечер ме втресе и до вчера бях болна... Щом не е имало кой да пусне климатиците от предния ден, да бяха ги програмирали - не може да нямат таймер! Или да бяха направили изпита от 15:00 ч, както се обсъждаше в една от темите, щеше да има време да се позатоплят залите. И в СУ ми се е случвало да мръзна в 7:00 сутринта, но от SoftUni не го очаквах...

2
DiyanTonchev92 avatar DiyanTonchev92 233 Точки

Аз пък смятам, че времето е достатъчно, при добра подготовка разбира се. Приключих час преди края на изпита, без дори да съм бързал, като преди това дори се бях върнал да си прегледам решенията, за да наместя нещо, ако съм забравил. Не съм използвал Bootstrap. Да, използвах SASS, но не мисля, че това беше чак толкова "забързващо". По-скоро съм благодарен на flexbox, спести ми адски много мъки, които съм имал с float или display: inline-block. Да живее flexbox!

2