Как да скрия рутер от доставчика?
Здравейте,
имам проблем със скриването на рутер от доставчика и ще се радвам на малко помощ. Накратко историята е следната -
Живея в общежитие в Германия. Ползвам общия интернет, който чрез розетки в стената е изведен във всеки апартамент. От там или директно по кабел или през модем ( понеже сме трима във апартамент а розетката е с две букси) е прокаран кабел до всяка стая. Включването към интерната първоначално става посредством изпращане на мак адреса на интернет доставчика. За директно свързване по кабел е достатъчно да е въведат МАК-а на устройството, а за Wi-FI изпращат и парола. Проблема е, че рутери няма във всяко жилище и при нас често се губи връзката което налага поставянето на личен рутер на който реално нямаме право. Вчера когато го свързах от начало всичко работеше идеално - клонирах мак-а от лаптопа ми и измислих име на принтер за да не почнат да чукат на вратата и да питат каква е тази мрежа. Всичко хубаво, но след няколко часа интерната спря. При включен рутер даваше грешка мужду него и интерната, а при директна връзка на лаптопа, чийто мак бях клонирал към розетката в коридора - "Local Area Connection" doesn't have a valid IP configuration. През това време получих и мейл от доставчика, че е регистрирано включването на рутер "TP-Link" към системата с клониран мак от моя компютър и трябва да го изключа и да се свържа с тях за да ми възстановят достъпа до интернет.
Въпроса ми е как мога да излъжа системата и по какво успяват да разберат, че ползвам рутер.
Предварително много благодаря за помощта!