[Teamwork] - КПК - Ако не предадем нищо - нула или отнемане на точки?
Здравейте,
Имам следния въпрос относно екипния проект по КПК. Предполагам въпроса е валиден за повечето екипни проекти.
Тъй като не можем да се справим с поставената задача, как ще се отрази това на общата ни оценка за курса - с нула точки или със санкциониране и отнемане на точки?
Това, което успяхме да направим (преименуване на променливи, частично изтегляне на логика в методи и някой друг клас), със сигурност и една точка няма да ни докара според критериите за оценяване, така че няма смисъл да предаваме проекта в това си състояние.
Благодаря предварително за отговора.
Благодаря за бързия отговор. Ние обаче наистина никакъв напредък нямаме. Работили сме, не е като да не сме, но откъм четимост пак до никъде не сме. Според мен си е нула точки(никакви критерии не покриваме). Ето:
https://github.com/TeamLIME/POKER
Та ако никой не дойде на защитата, нула точки ли ще имаме или санкция? Понеже реално няма какво да защитаваме.
Проблемът при колегите, според ме, е че се чудят дали да ходят на защита, при положение, че преценяват, че нищо не са направили....
Аз имах случай, в който бяхме работили по проекта, но съотборникът, който трябваше да защитава не успя да стигне навреме за защитата(историята е дълга и няма да навлизам в подробности). Целият екип беше санкциониран с по 5 точки(което и според мен си е редно).
Не знам дали са се променили нещата, но ако не искате по "- 5" допълнителни точки - идете на защитата(срам, не срам:-)
Благодаря за отговора ти. Всъщност точно това ме интересува - трябва ли да отидем на защитата, въпреки че сме за нула точки, но за да сме все пак на нула точки, а не на минус (в случай, че неявяване на защитата се брои за неучастие и автоматично отнемане на точки).
Не ме е срам, че ще имаме нула точки. Положих доста труд в напразни опити за рефакториране на проект, състоящ се от един клас с 4000 реда код, 50-тина променливи с неясни имена и на практика неспазване на абсолютно всички принципи на КПК, с които се запознахме в този курс.
Според мен това е код писан от freelancer - единак (а не екип) за определена еднократна задача. Едва ли авторът на кода ще разбере нещо от него, ако реши да го погледне след да речем месец. Силно ме съмнява да ми се наложи да работя по подобен код в реална обстановка.
Все пак работата по проекта ми беше донякъде полезна - научих как да си направя обикновена покер игра ()не от този код разбира се, а от един туториал), научих и малко работи за асинхронното програмиране и за работа с форми.
Но да си губя повече времето в работа по този проект, считам за излишно. И колегите от отбора са на същото мненние.
За жалост няма как журито да знае дали сте работили, ако не се явите на защитата. Отидете и покажете какво сте успяли да направите, дори наистина да няма и за точка, поне няма да е -5. Особено след като сте отделили не малко време предполагам.
Благодаря за отговора.