Софтуерно Инженерство
Loading...
snaksa avatar snaksa 3 Точки

Обучение в университет партньор

Здравейте! Искам да попитам как стои въпросът с обучението в университетите партньори. Ако запиша "Fundamental Level" и паралелно с това се запиша задочно например във Варненския свободен университет много ли ще ми се събере за учене? Питам, защото разбрах, че нито един от изпитите на СофтУни не се признава там и реално трябва да си карам нормална задочна форма с всички изпити и паралелно с това да уча в СофтУни за знания. Ако е така може би ще е по-добре да се изкара обучението в СофтУни и след това да се запише нещо задочно за диплома. Губи ми се това по какъв начин двата университета са партньори, а не си признават изпитите.

Тагове:
0
Въпроси за SoftUni 27/01/2016 22:42:08
ttitto avatar ttitto 1154 Точки

Кой ти каза, че не се признават изпитите от Софтуни? Аз съм записан в БСУ и там се признават всички изпити от Софтуни, които попадат в програмата на специалността в БСУ. Така реално ти остава да вземеш около 16-18 изпита до получаването на истинска диплома.

Освен това реално явяването на изпити в БСУ започва чак след третия семестър и можеш сам да определяш по колко изпита ще отхвърляш на семестър съгласно натовареността ти и финансовата ти възможност. Сем. такса се определя от това колко изпита искаш да вземеш през съответния семестър. Ако искаш да вземеш 2 изпита по 5 кредита заплащаш такса 10 кредита * 35лв. Всичко е много гъвкаво направено и много се учудих на твърденията ти в поста по-горе?!

2
28/01/2016 08:34:51
snaksa avatar snaksa 3 Точки

Обадих се на телефона за контакти в СофтУни и ми казаха, че само колежа в София признава първата година, а Варненския свободен и Бургаския не признават нито един изпит. И аз се учудих и затова реших да попитам тук някой, който е минал по този път. Значи няма нужда да се явявам на изпит заедно с другите задочници, а когато аз реша?

0
ttitto avatar ttitto 1154 Точки

Явяваш се на изпитите, които не са ти признати на общо основание с другите задочници. Никой няма да прави специална изпитна дата за теб. Просто ако даден изпит не искаш да го вземеш тази година с колегите си от курса, можеш да го отложиш за следващия път, когато ще има дата за този изпит и съответно да не заплащаш в момента кредитите за него. 

Съветвам те да поговориш и с двата университета (телефоните са обявени на сайта на софтуни) и тогава да си прецениш плюсовете и минусите. За бсу ти гарантирам, че са много отзивчиви и обясняват добре процедурата.

1
28/01/2016 10:16:23
snaksa avatar snaksa 3 Точки

Добре, много ти благодаря :)

 

0
radi81 avatar radi81 43 Точки

Аз съм се замислила да се запиша в БСУ догодина. Ти веднага след приема в Софтуерния университет ли се записа в университета в Бургас? Аз реших да не прибързвам, но имам намерение да го направя догодина. Има ли такава опция или е само в годината когато те приемат?

Дали е възможно това, някой може ли да ми даде информация. Искам да уча софтуерно инженерство.

0
ttitto avatar ttitto 1154 Точки

Писах ти в скайп

1
snaksa avatar snaksa 3 Точки

И на мен няма да ми е излишна тази информация :D

0