Обучение в университет партньор
Здравейте! Искам да попитам как стои въпросът с обучението в университетите партньори. Ако запиша "Fundamental Level" и паралелно с това се запиша задочно например във Варненския свободен университет много ли ще ми се събере за учене? Питам, защото разбрах, че нито един от изпитите на СофтУни не се признава там и реално трябва да си карам нормална задочна форма с всички изпити и паралелно с това да уча в СофтУни за знания. Ако е така може би ще е по-добре да се изкара обучението в СофтУни и след това да се запише нещо задочно за диплома. Губи ми се това по какъв начин двата университета са партньори, а не си признават изпитите.
Обадих се на телефона за контакти в СофтУни и ми казаха, че само колежа в София признава първата година, а Варненския свободен и Бургаския не признават нито един изпит. И аз се учудих и затова реших да попитам тук някой, който е минал по този път. Значи няма нужда да се явявам на изпит заедно с другите задочници, а когато аз реша?
Явяваш се на изпитите, които не са ти признати на общо основание с другите задочници. Никой няма да прави специална изпитна дата за теб. Просто ако даден изпит не искаш да го вземеш тази година с колегите си от курса, можеш да го отложиш за следващия път, когато ще има дата за този изпит и съответно да не заплащаш в момента кредитите за него.
Съветвам те да поговориш и с двата университета (телефоните са обявени на сайта на софтуни) и тогава да си прецениш плюсовете и минусите. За бсу ти гарантирам, че са много отзивчиви и обясняват добре процедурата.
Добре, много ти благодаря :)
Аз съм се замислила да се запиша в БСУ догодина. Ти веднага след приема в Софтуерния университет ли се записа в университета в Бургас? Аз реших да не прибързвам, но имам намерение да го направя догодина. Има ли такава опция или е само в годината когато те приемат?
Дали е възможно това, някой може ли да ми даде информация. Искам да уча софтуерно инженерство.
Писах ти в скайп
И на мен няма да ми е излишна тази информация :D